Vratiću se iz penzije ali morate da me molite: Fjuri ponovo briljira, sebe zove Ahilom, psuje navijače

19.07.2022

10:59

0

Kralj Cigana u svom stiliu najavljuje da će se ponovo boriti

Vratiću se iz penzije ali morate da me molite: Fjuri ponovo briljira, sebe zove Ahilom, psuje navijače
Tan2022-4-19_141732952_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Ian Walton

Tajson Fjuri je i dalje u penziji koju je proglasio nakon što je u aprilu nokautirao Dilijana Vajta na Vembliju. Naravno, niko mu ne veruje, iako je on nekoliko puta ponavljao da nema razloga da se vraća.

Posle je rekao da će se vratiti za 500 miliona funti, pa je onda priznao da će se ponovo aktivirati samo da bi se borio sa Entonijem Džošuom u najvećoj britanskoj borbi svih vremena, ali da to bude besplatno prenošeno na televiziji.

Na kraju je rekao i da će se vratiti da se bori protiv Oleksandra Usika ako Ukrajinac ponovo pobedi Džošuu, ali uslov za to treba da bude da ga navijači – mole!

Usik je septembra prošle godine na stadionu Totenhema održao pravi čas boksa Džošui i pobedio ga na poene. Revanš je zakazan za avgust u Saudijskoj Arabiji, a Fjuri nije izdržao da ne "pecne" Ej-Džeja:

- Mogao bih da ga treniram da vrlo lako pobedi Usika, ali on neće moju pomoć jer bih ga definitivno spremio da pobedi, a on očigledno ne želi da pobedi. Neću sada da vam otkrivam strategiju, jer je to otkrivanje tajni, ali verovatno ćete i sami videti šta ću uraditi – rekao je Fjuri za talkSPORT, pa nastavio:

- Videćete jer će ovaj iz srednje kategorije opet da nalupa bodibildera. A kad opet izgubi, onda će svi da zovu Ahila da se vrati. Zvaće ga i jaukati da se Ahil vrati. A ja ću da kažem "J***te se, ja sam u penziji, neću da se borim". A onda kad me budu molili da se vratim iz penzije, onda ću se vratiti, ali to će biti jako skupo, kao što sam rekao. A onda ću da vam pokažem kako da izađete na kraj sa srednjašem.

Da naglasimo da Usik nikako nije mali čovek sa svojim 191 centimetrom visine, dok je protiv Džošue imao tačno 100 kila.

Tanjug/AP Photo/Frank Augstein
 

Ipak, Džošua je visok 198 i imao je 106 kila protiv Usika. Obojica su manji od Fjurija, koji je visok 206, a protiv Vajta je imao 119 kilograma.

Iako duel Fjurija i Usika ne bi bio toliko isplativ kao britanski okršaj, ljubitelji boksa će moći samo da uživaju jer su i Tajson i Oleksandr vrhunski bokseri, verovatno najbolji u kategoriji i najbolji teškaši u eri posle Kličkovih.

Fjuri u avgustu puni 34 godine, dok Usik ima 35. Obojica su neporaženi, a Usik je bio ujedinjeni šampion i kruzer kategorije. Brojne bokserske publikacije rangiraju Ukrajinca kao drugog najboljeg aktivnog borca bez obzira na težinsku kategoriju (pound for pound).

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike