Fjuri patosirao Vajta i bacio Vembli u trans! Džipsi King aperkatom odbranio tron! (VIDEO)

23.04.2022

21:48

0

Autor: 24sedam

Britanski bokser slavio 23. nokautom u karijeri

Fjuri patosirao Vajta i bacio Vembli u trans! Džipsi King aperkatom odbranio tron! (VIDEO)
Tan2022-4-23_232238491_0 - Copyright Tanjug/Nick Potts/PA via AP

Tajson Fjuri je Dilijana Vajta bacio na patos, a Vembli u trans! Britanski bokser je pred više od 90.000 ljudi na legendarnom londonskom stadionu nokautom u šestoj rundi savladao rivala rođenog na Jamajci za odbranu šampionskog trona.

 

"Džipsi King" je 32. pobedom u karijeri, a 23. izvojevanom nokautom sačuvao pojas teške kategorije u najprestižnijoj WBC verziji i tako se možda i oprostio od profesionalnog boksa, pošto je pre subotnje borbe najavio kraj karijere. Da li će tako i biti još nije poznato, pošto je u izjavama posle spektakulatne pobede ostao nedorečen.

Na kraju krajeva, to u ovom trenutku i nije preterno važno. Ono što jeste, to je da je Fjuri još jednom pokazao da je u trenutno neprikosnoven teškaš na planetarnom nivou. Vajt je pokušao da mu pomrsi račune, ali na njegovu žalost nije uspeo ozbiljnije da ugrozi favorizovanog rivala.

Nikako Dilijan nije mogao da pronađe način da uzdrma Fjurija, koji je od starta kombinacijama udaraca zadavao velike probleme svom izazivaču. Vajt je do treće runde uspevao da ostane u egalu, ali je Tajson tada počeo da mu zadaje sve ozbiljnije udarce i već u četvrtoj rundi ga je prvi put ozbiljnije "načeo" sa dva aperkata u pleksus i "pocepanom" arkadom.

Kao svaki pravi šampion osetio je Fjuri priliku da dotuče grogiranog rivala, koji je uprkos svemu i dalje pokušavao da uzvrati udarac, ali sve što je uspeo da uradi jeste da izmami nekoliko uzdaha svojih navijača posle minimalnih promašaja, koji su veoma brzo došli na naplatu. 

U šestoj rundi "Džipsi King" je krunisao svoju dominaciju. Razornim aperkatom pogodio je u bradu Vajta, koji se malo zateturao i ubrzo završio na podu ringa. Krenulo je odbrojavanje, Dilijan je pokušao da ustane, ali je odmah bilo vidljvo da nije u stanju da nastavi borbu i da mu je treći poraz u karijeri neizbežan.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike