Jedan od najboljih svih vremena bi se vratio sportu - za 200 miliona dolara!

13.07.2022

09:51

0

U međuvremenu se posvetio "pljačkanju banaka"

Jedan od najboljih svih vremena bi se vratio sportu - za 200 miliona dolara!
Flojd Mejveder slavi na konopcima rodžer mejveder - Copyright Profimedia

Jedan od najboljih boksera svih vremena, penzionisani Flojd Mejveder rekao je da bi se vratio u ring za sumu od 200 miliona dolara.

Amerikanac, čiji je nadimak Novac, nije imao profesionalnu borbu od 2017. godine, kada je u 50. borbi u karijeri porazio MMA borca Konora Mekgregora. Većina ljubitelja boksa mu ni to ne računa u profesionalne borbe, jer se nije borio protiv boksera, ali ona je zvanično zavedena kao takva.

A i ta borba se desila po povratku iz penzije, pošto se pre toga dve godine nije borio. Zvaničnu karijeru je završio još 2015, posle visokoprofilnih borbi sa Menijem Pakjaom i Andreom Bertom.

Mejveder se u međuvremenu borio u visokobudžetnim egzibicijama protiv Tenšina Nasukave, Logana Pola i Dona Mura.

- I dalje sam lik o kom se najviše priča u svetu boksa, iako se više ne borim. Sve što radim je pljačkanje banaka i oni nastavljaju da me plaćaju. Imam još tri egzibicije ove godine, mada bi to mogla da bude jedna borba i dve egzibicije. Ali znate šta, to bi koštalo najmanje 200 miliona dolara - rekao je Mejveder za Fajt hajp, publikaciju kojoj se jedino poveravao dok je bio aktivni borac.

Flojd je karijeru završio sa perfektnim skorom 50:0, a borio se protiv bokserskih velikana poput Manija Pakjaoa, Kanela Alvareza, Oskara de la Hoje, Šejna Mozlija i mnogih drugih.

Pošto je završio karijeru jasno je da je bio najbolji bokser svoje generacije i jedan od najboljih svih vremena. Ipak, što se tiče veličine, može se reći da je najveći (ne i najbolji) ipak Pakjao.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike