Srbija - zemlja vaterpola! Delfini su novi, ali navike stare – pobeda na startu SP!

21.06.2022

18:42

0

Autor: 24sedam

Izabranici Dejana Savića trijumfalno počeli planetarni šampionat u Mađarskoj

Srbija - zemlja vaterpola! Delfini su novi, ali navike stare – pobeda na startu SP!
Gavril Subotić - Copyright MN Press

Nova vaterpolo reprezentacija Srbije sa starim ambicijama ušla je u još jedno veliko takmičenje. Podmlađeni Delfini večeras su protiv selekcije SAD trijumfalno započeli planetarni šampionat koji se održava u Mađarskoj i tako napravili krupan korak ka prvom mestu u D grupi koje vodi direktno u četvrtfinale - 17:13 (5:5, 3:2, 3:3, 6:3).

Najavljivao je selektor "delfina" Dejan Savić uoči turnira da će Amerikanci biti favorit iz senke i naš najteži rival u grupnoj fazi, i tako je i bilo. Mučili su se Delfini u većem delu prvog poluvremenu sa izabranicima Dejana Udovičića, a Savić je morao da reaguje prepoznatljivim tajm-autom pri vođstvu Amerikanaca (7:6) na kom je "izribao" svoje pulene.

- Svi ste mlohavi, znate koji su vam to pokreti...Nja, nja, nja, nja...Sad kad uđete, hoću da vidim četiri metra svi šprint! - zagrmeo je Savić.

To je urodilo plodom, usledila je reakcija naših vaterpolista koji su potom stekli prednost i nisu je ispuštali do kraja meča.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dušan Mandić sa četiri gola.

U prvom meču D grupe Australija je ubedljivo savladala Kazahstan sa 10:4 (1:0, 3:0, 3:2, 3:2).

Srbija za dva dana igra protiv Australije (18.00), a grupnu fazu završava duelom protiv Kazahstana 25. juna, takođe od 18 sati.

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

8. MINUT - KRAJ! Srbija je pobedila SAD na startu prvenstva sveta - 17:13.

7. MINUT - Odbranili smo se sa igračem manje u bazenu, a potom i propustili priliku da uvećamo prednost brojčano jači. U poslednjih 60 sekundi Srbija ulazi s vođstvom 16:13.

6. MINUT - Izuzetno važna odbrana Mitrovića, koju maestralno u kontri materijalizuje Mandić. Srbija je na pragu uvodne pobede na SP - 16:13!

5. MINUT - Ponovo igrač manje, ponovo gol za Amerikance i ponovo Bouven - 15:13. Srbija ne koristi igrača više.

4. MINUT - Radulović postiže efektan gol - 14:11. Još jedan gol rivala sa igračem više. Strelac je Halok. Sjajan i veoma važan gol Subotića - 15:12 pred završna četiri minuta meča.

3. MINUT - Šteta, pogađamo stativu u napadu sa igračem više. Srećom i Amerikanci greše, prave faul u napadu.

2. MINUT - Još jedan gol Lukića. Ekspresno vaterpolista kragujevačkog Radničkog pravi mini seriju 2:0 i vraća Delfinima plus tri - 13:10. Dod prekida nalet Srbije golom u napadu sa igračem više - 13:11.

1. MINUT - Odbranili su Delfini uvodni napad u završnom kvartalu, a potom je Lukić zatresao mrežu Amera i ponovo napravio koliko toliko bezbednu udaljenost.

TREĆA ČETVRTINA

8. MINUT - Propuštene prilike da se ode na plus četiri došle su na naplatu. Pred poslednju deonicu Srbija ima samo gol prednosti, pošto je Erhard u završnici treće deonice matirao Mitrovića - 11:10.

7. MINUT - Još jedan napaad nismo iskoristili da uvećamo prednost, što Bouven kažnjava golom u napadu sa igračem više - 11:9.

6. MINUT - Sjajan posao radi defanziva Delfina, koji su se još jednom odbranili brojčano inferiorniji u bazenu.

5. MINUT - Šteta baš, propustili smo igrača više da odemo na plus četiri.

4. MINUT - Radulović se maestralno izborio za peterac, koji je u gol pretvorio Dušan Mandić. Delfini vode 10:8 na polovini pretposlednjeg kvartala. Prvi put na meču Srbija ima tri gola prednosti, koje je doneo Gavril Subotić - 11:8. Tajm-aut Udovičić.

3. MINUT - Jakšić je propustio zicer da Delfinima vrati plus dva, ali srećom Ameri potom prave faul u napadu.

2. MINUT - Sada i Delfini koriste brojčanu prednost. Lukić čuva minimalnu prednost Srbiji - 9:8. Odbranili smo se sa igračem manje.

1. MINUT - Ameri preko Stivensona, u napadu sa igračem više u bazenu, otvaraju treći period - 8:8.

DRUGA ČETVRTINA

8. MINUT - Marko Radulović postiže svoj prvi gola ikada na prvenstvu sveta i vraća Srbiji minimalnu prednost u samoj završnici prvog poluvremena - 8:7. Odbranili smo poslednji napad i sa prednošću ulazimo u treći period.

7. MINUT - Dva minuta već nema gola.

6. MINUT - Obe selekcije propustile su po jednu priliku da povedu.

5. MINUT - Dugo se rezultat nije menjao, ali u završna tri minuta prvog poluvremena ulazi se u egalu, posle trećeg gola Strahinje Rašovića na meču.

4. MINUT -  Nisu naši vaterpolisti došli do izjednačenja posle mini odmora, ali srećom za to nisu kažnjeni u narednom napadu, pa je na polovini drugog kvartala ostalo 7:6 za Amerikance.

3. MINUT - Na isteku 3. minuta  druge deonice Ameri ponovo vode, golom Haloka iz šraube. Savić traži minut odmora, selekcija SAD vodi 7:6.

2. MINUT - Dod donosi još jedno izjednačenje na meču.

1. MINUT - VIco donosi prednost Srbiji na startu druge deonice.

PRVA ČETVRTINA

8. MINUT - Irvin poravnava rezultat 34 sekunde pre kraja uvodne četvrtine, koja je završena nerešenim rezultatom 5:5. 

7. MINUT - Srbija u poslednjih 60 sekundi prve deonice ulazi s vođstvom 5:4 posle nove odbrane Mitrovića.

6. MINUT - Srbija prvi put na meču ima dva gola prednosti, pošto je mrežu Amerikanaca zatresao još jednom Strahinja Rašović. Daube prekida mini seriju Delfina - 5:4.

5. MINUT - Sjajno je Srbija odigrala u defanzivi u dva uzastopna napada. Oba puta je Mitrović zaustavljao pokušaje rivala, u drugom navratu u napadu sa igračem manje Delfina, koji na isteku 5. minuta vode 4:3.

4. MINUT - Još jedan gol Bouvena, ali Delfinima minimalnu prednost čuva drugim uzastopnim pogotkom Dušan Mandić - 4:3.

3. MINUT - Još jednom je Srbija iskoristila brojčanu prednost u bazenu, Drašović je poravnao na 2:2. Na isteku 3. minuta Srbija dolazi do prvog vođstva na meču, golom Dušana Mandića.

2. MINUT - Strahinja Rašović postiže prvi gol za Srbiju na ovom SP. Naši vaterpolisti iskoristili su napad sa igračem više. Bouven čuva vođstvo selekciji SAD - 2:1.

1. MINUT - Delfini su prokockali uvodni napad, a potom Stivenson koristi igrača više u bazenu za početno vođstvo Amerikanaca.

Savić metaforično najavio pohod na svetski vrh

Selektor Srbije Dejan Savić uoči puta u Mađarsku kroz metaforu je poručio šta može da se očekuje od novih Delfina. Zanimljivu opservaciju harizmatičnog stratega možete pročitati OVDE.

Bićemo pravi kada je najpotrebnije

Jedan od najiskusnijih vaterpolista Srbije Dušan Mandić sa puno optimizma očekuje ovo SP. Njegova, kao i očekivanja Strahinje Rašovića pred početak planetarnog šampionata pročitajte OVDE.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike