Srbija na Svetskom prvenstvu sa tri debitanta! Savić izabrao "delfine" za Mađarsku

15.06.2022

11:29

0

Nikola Lukić, Gavril Subotić i Marko Radulović prvi put će igrati na smotri najboljih svetskih selekcija

Srbija na Svetskom prvenstvu sa tri debitanta! Savić izabrao "delfine" za Mađarsku
20220118ivSrbijaItalija05 - Copyright MN Press

Vaterpolo reprezentacija Srbije u nedelju putuje za Segedin na Svetsko prvenstvo u vaterpolu!

Selektor Dejan Savić danas je nakon treninga objavio sastav reprezentacije, a na njemu su se našla i tri igrača koja nikada ranije nisu igrali na SP.

Srbiju će na Šampionatu koji počinje 19. juna i traje do 3. jula zastupati golmani Branislav Mitrović (kapiten tima) i Lazar Dobožanov, te igrači Dušan Mandić, Viktor i Strahinja Rašović, Sava Ranđelović, Nikola Jakšić, Radomir Drašović, Đorđe Lazić, Nemanja Vico i pomenuti debitanti Nikola Lukić, Marko Radulović i Gavril Subotić. Rezerve su Luka Plevančić i Đorđe Vučinić.

- Ovo je reprezentacija Srbije, sastav igrača u koje imam maksimalno poverenje i siguran sam da će dati sve od sebe da na prvenstvu sveta zabeleže dobar rezultat - rekao je selektor "delfina" Dejan Savić.

Srbija takmičenje u Mađarskoj počinje duelom sa SAD 21. juna, dva dana kasnije igraju sa Australijom, a grupnu fazu završavaju 25. juan utakmicom sa Kazahstanom.

Ovi dueli biće odigrani u Segedinu, a nakon toga se reprezentacije sele u Budimpeštu na čuveni bazen Alfred Hajoš, koji je našim vaterpolistima u veoma lepim uspomenama jer su na njemu 2014. postali prvaci Evrope, a tri godine kasnije i prvaci sveta!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike