Vaterpolo lepotica, u koju gledaju svi, za 24sedam priča o neobičnoj ljubavi! Kovrdže i osmeh koje nećete zaboraviti! (FOTO GALERIJA)

04.06.2022

13:15

0

Aleksandra Krupaničova prava je atrakcija pored bazena, nekadašnja prvakinja Evrope danas fotografiše "zgodne momke"

Vaterpolo lepotica, u koju gledaju svi, za 24sedam priča o neobičnoj ljubavi! Kovrdže i osmeh koje nećete zaboraviti! (FOTO GALERIJA)
Aleksandra Krupaničova face (4) - Copyright Printscreen/Facebook/Aleksandra Krupaničova

Vaterpolo, pored činjenice da se radi o jednom lepom i junačkom sportu, ima i zakulisnu vrednost. Onima koji su često kraj bazena iz bilo kog razloga, donosi razne benefite.

Recimo poznanstva sa interesantnim ljudima sa svih krajeva sveta. Potpisnik ovih redova upoznao je tako na jednom od takmičenja zanimljivu osobu sa neobičnom životnom pričom. Od takmičenja do takmičenja užitak je proćaskati sa mladom damom. Tako je i sada tokom F8 tunira Lige šampiona u Beogradu.

Aleksandra Krupaničova (27) je Slovakinja koja voli vaterpolo, a poseban užitak predstavlja joj fotografisanje utakmica. Za 24sedam otkriva kako je došlo do toga.

- Od dede. koji je bio reprezentativac, nasledila sam ljubav prema vaterpolu. Ja sam bila plivačica i zbog toga sam posle počela da slikam vaterpolo - kaže Aleksandra.

Plivačica? Je li bilo nekih velikih rezultata?

- Pa, da. Bila sam prva na Evropskom prvenstvu u mlađim kategorijama leđnim stilom. Imala sam 13, 14 godina tada.

Konstatujemo da ne srećemo često bivše sportiste koji su se latili foto-aparata, pa pitamo kako je u njenom slučaju došlo do toga da fotografiše vaterpolo utakmice.

- Ne znam, tako mi je došlo. Jednog dana sam došla na bazen i rekla sebi "hajde da slikam lepe momke" i tako je nekako počelo. Zbog Španaca, uvek to kažem. Zbog kluba Mataro jer su me oni prvi podstakli da dolazim na utakmice.

Od tog "tako mi je došlo" Aleksandra je došla da je oni koji imaju veze s vaterpolom prepoznaju pokraj bazena. Kovrdžava kosa i prepoznatljiv osmeh... I aparat uvek u blizini i uvek spreman da "okine". Dosad je ova zanimljiva devojka bila deo gotovo svih najvećih takmičenja.

- Da, slikala sam Svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo, Svetsku ligu... Sve osim Olimpijskim igara, ali i za to spremam.

Kroz priču saznajemo da Slovakinja, koja inače govori srpski bez problema, zapravo nema stalni angažman. Dovija se na razne načine da isfinansira svoju strast i želju da fotografiše najbolje svetske vaterpoliste.

- Za sve moram da zahvalim mami koja sve odvaja sa strane za mene.  Da nije nje ne bih mogla da budem na svim tim takmičenjima.

Nego da se vratimo malo unazad na jedan od odgovora. Kad si već počela da fotografišeš zbog "zgodnih momaka", reci nam koja su, na primer tri, najlepša, najzgodnija...

- Pa ne mogu da kažem jer mi se svi sviđaju. Svaki ima nešto svoje. Hajde da kažemo da su golmani moj izbor.

Na jednom od velikih takmičenja sarađivala si sa Srbijom. Kako je do toga došlo?

- Pre dve godine u Budimpešti sam radila sa reprezentacijom Srbije. Ne znam ni sama kako je došlo do te saradnje, ali eto. Tada sam radila sa još nekim reprezentacijama. Moram da zahvalim i kolegama sa portala "vaterpolovesti" što me podržavaju.

Budući da govoriš naš jezik deluje nam da si privržena delfinima. Reci nam koje je tvoje najlepše vaterpolo iskustvo.

- U Beogradu na finalnom turniru kada je padala kiša. Tu mi je bilo najlepše. Emocije ljudi u Srbiji, pada kiša, oni navijaju, to mi je bilo super. Posle sam bila i u Barseloni, nisam tada fotografisala samo sam sa mamom gledala utakmicu Španije i Srbije, i tamo je bila odlična atmosfera.

Da li si odlučila da i pored završene škole koja nema veze sa fotografijom, ovo bude tvoj posao?

- Volela bih da samo to radim, ali je veliko pitanje hoću li moći da živim od toga.

Aleksandra na svoja putešestvija stalno vodi i psa. (i kuca navija za Srbiju, vidi fotografiju)

- Ime mu je Sori - kaže nam Aleksandra.

Kao "izvini" na engleskom? Otkud to?

- Da, kao izvini. Kada sam bila u Italiji posetila sam mali grad koji se zove Sori. Svi vaterpolisti Pro Reka idu tamo i meni se tamo mnogo sviđa pošto ja volim male gradove. I odatle ime za mog psa.

Za kraj smo ostavili još jedno pitanje o samom vaterpolu. Da li si nekada zaigrala ovaj sport?

- Ne, nikada! Ne umem da uzmem loptu u ruke! Hteli su da igram jer sam bila plivačica i mnogo brzo sam plivala, ali s loptom ne umem.

To je ukratko Aleksandra Krupaničova. Devojka iz Slovačke koja voli vaterpolo. I voli da fotografiše vaterpolo. Kada sledeći put dođete na bazen da gledate majstorije naših "delfina" setite se pa pogledajte pored vode. Kovrdže (ponekad je kosa i ravna) i osmeh će vam reći da je tu i Aleksandra. 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike