Mandić Srbiju vidi kao jednog od favorita na Svetskom šampionatu: Bićemo pravi kada je najpotrebnije

18.06.2022

12:53

0

Prvenstvo se igra od 21. juna do 3. jula u Mađarskoj

Mandić Srbiju vidi kao jednog od favorita na Svetskom šampionatu: Bićemo pravi kada je najpotrebnije
Tan2022-6-18_12272344_0 - Copyright Foto: Tanjug/DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

Srpski vaterpolisti u utorak 21. juna otvaraju Svetsko prvenstvo koje će se igrati u Mađarskoj, a na današnjem druženju sa predstavnicima medijima, govorili su o očekivanjima pred šampionat.

Prvi rival biće uvek neugodna selekcija Sjedinjenih Američkih Država, koju sa klupe predvodi bivši selektor Srbije, Dejan Udovičić.

Jedan od, sada već iskusnijih, Dušan Mandić, govorio je o rivalima iz grupe D, u kojoj pored Srbije i SAD, igraju i Austalija i Kazahstan.

- Videćemo u kakvom će sastavu doći Australija, video sam da je kod njih bilo nekih promena u ekipi. Sa Amerikancima smo odradili nekoliko sparing-treninga. Videli smo da su kvalitetna ekipa i da će sigurno biti neugodan protivnik. To je prva utakmica, sa njima, na šampionatu i nosiće svoju težinu jer su nam najjači protivnik u grupi - kazao je Mandić.

Iako je ova Srbija, po mnogima neka nova reprezentacija, s obzirom na to da su se nakon Olimpijskih igara povukli Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Duško i Gojko Pijetlović, te Milan AleksićMandić smatra da to nije problem.

- Olakšava nam posao jer je većina igrača osetila težinu igranja Svetskog prvenstva u Gvangžuu i težinu igranja te najteže utakmice, odnosno četvrtfinala. Siguran sam da ćemo iz utakmice u utakmicu podizati naš nivo igre i da ćemo biti pravi kad je najpotrebnije, u četvrtfinalu.

Kako god bilo, ali Srbija je uvek jedan od favorita za titulu, međutim, ove godine, konkurencija je sve jača.

- Biće velika konkurencija. Domaćin Mađarska je jedan od favorita, uz Španiju i nas. To su tri najozbiljnije ekipe, ali naravno i Amerika, Grčka, Crna Gora, svaka od tih ekipa može da pretenduje na medalju.

Imao je sjajni šuter napornu sezonu, sa ekipom Novog Beograda je igrao finale Lige šampiona, ali kada je reprezentacija na programu, izgovora nema.

- Izuzetno je teško i mogu da kažem da ne pamtim da sam došao ovako umoran i težak na pripreme reprezentacije. Ogroman broj utakmica, nema pauza, dešavaju se tu i povrede. Kako nama, tako i drugima. Moramo se prilagoditi jer igramo za reprezentaciju. Kad igramo za reprezentaciju sve to stavljamo po strani i umor i sve ostalo i želimo da ostvarimo najbolji mogući cilj - zaključio je Mandić.

Očekivanja pred šampionat, izneo je i Strahinja Rašović.

Foto: Tanjug/DRAGAN KUJUNDZIC/ bg
 

 

- Amerikanci su nam najveći rival. Australija je malo izmenila sastav, ali te dve ekipe važe za dve izrazito plivačke ekipe. Sigurno da ćemo sa njima voditi bitke za prvo mesto u grupi. Amerika je jači protivnik od Australije, ali da vidimo tamo kad dođemo. Ima tu i Kazahstan, koji mislim da ćemo pobediti - izjavio je Rašović i dodao da je cilj prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale.

Utakmica izmešu reprezentacija Srbije i Sjedinjenih Američkih Država igraće se u utorak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike