24sedam otkriva šta će biti sa srpskim sportistima koji nisu dobili vizu! Ko će to da plati? Haos u režiji Britanaca pred Evropsko prvenstvo

17.05.2022

10:22

0

Autor: 24sedam

Trećina reprezentacije Srbije ne može da otputuje u Mančester gde već u četvrtak počinje veliko takmičenje

24sedam otkriva šta će biti sa srpskim sportistima koji nisu dobili vizu! Ko će to da plati? Haos u režiji Britanaca pred Evropsko prvenstvo
dragan jović gale tekvondo 24sedam goran sivački (14) - Copyright 24sedam/ Goran Sivački

Loša priča kad joj vreme nije. Dobar deo tekvondo reprezentacije Srbije ne može da otputuje na Evropsko prvenstvo u Mančesteru jer Britanci kasne sa izdavanjem viza.

Iz Teniske Asocijacije Srbije, koja i te kako ima iskustva sa organizacijom putovanja, sve je odrađeno na vreme, deo tima je dobio vize za ulazak i boravak u Velikoj Britaniji, ali je mnogo i onih koji nisu ili te sreće.

Objašnjenja nema, našim predstavnicima se priča kako će viza biti "danas, pa sutra", a za to vrene gubici rastu.

Da krenemo samo od onog najosnovnijeg koji nose kotizacije za učešće na EP, pa je već to solidan iznos budući da naši takmičari vrlo verovatno neće stići na takmičenje.

Za to vreme trećina tima je na aerodrom, jedan let su već propustili jer nemaju vize, a avionske karte do Velike Britanije nisu nimalo jeftine kao što znamo.

- Čekamo da vidimo šta će biti do kraja dana. Postoji još jedan let večeras, pa ćemo kupiti za karte za taj let ako dobijemo vize. Ako ne, onda je propalo jer sportisti neće stići na merenja i borbe - kaže naš izvor blizak TAS.

Ako na kotizacije i avionske karte dodamo samo činjenicu da su u Mančesteru već plaćeni hoteli lako ćemo doći do računice da "igrarije" Britanaca mnogo koštaju naš tekvondo tim.

Da ne pričamo o izgubljenim živcima, a kamo li o tome da su među onima koji nisu dobili vize gotovo sigurni osvajači medalja poput svetske šampionke Vanje Stanković ili srebrne sa Olimpijskih igara mladih Nadice Božanić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike