Dušan Silni odveo Srbiju na Završni turnir Svetske lige! Mandić prvo rešetao, a onda zaustavio "furiju" u poslednjem napadu

29.04.2022

20:10

0

Autor: 24sedam

Sutra, takođe u Podgorici, u finalu sa Italijanima

Dušan Silni odveo Srbiju na Završni turnir Svetske lige! Mandić prvo rešetao, a onda zaustavio "furiju" u poslednjem napadu
20220219vmMandic3 - Copyright MN Press

Podmlađena vaterpolo reprezentacija Srbije izborila je plasman u finale kvalifikacija Svetske lige, ali i obezbedila učešće na završnom turniru koji će u Strazburu biti organizovan u julu. Ekipa selektora Dejana Savića je u polufinalu pobedila Španiju, u Podgorici, rezultatom 11:10 (3:1, 3:3, 4:3, 1:3).

Nešto ranije, takođe na bazenu u Podgorici, Italija je pobedila Crnu Goru sa 9:7 (1:2, 2:0, 4:3, 2:2).

Samim tim, za sutra je zakazano finale Srbija - Italija. Za treće mesto, koje takođe vodi u Strazbur će se boriti poraženi timovi, Španija i Crna Gora. Taj meč zakazan je za 19 časova, a finale za 21. Oba duela možete da pratite na TV Arena 1.

Povela je Srbija, zatim je kapiten Branislav Mitrović odbranio peterac, da bi Draško Gogov povećao na 2:0. Do kraja prve četvrtine, u strelce se upisao i Marko Radulović. U drugoj četvrtini, za Srbiju su golove davali Dušan Mandić (dva), kao i Radulović. Na poluvremenu je bilo 6:4 za naš nacionalni tim.

U sledećoj četvrtini, Radulović je novim pogotkom održavao prednost, pa je rezultat bio 7:5. Zatim se u strelce upisao i Strahinja Rašović, za prednost od 8:6. Onda je i Nikola Jakšić na 2:40 do kraja četvrtine, povećao na tri gola razlike. Tada je bilo 9:6, Španci su dali još jedan gol, ali je Rašović ponovo vratio "plus tri". Za 10:7. To je bio i rezultat sa kojim se ušlo u poslednju četvrtinu.

Poslednju deonicu, Španci su otvorili golom, za 10:8. Usledio je novi gol, pa se prednost našeg tima "istopila" na samo jedan gol. Onda je Ortega svojim trećim golom izjednačio na 10:10.

Zatim je Jakšić, svojim drugim (finala vrednim) golom vratio prednost, na 11:10. Poslednji napad imali su Španci, ali je šut sa nekoliko metara izblokirao Mandić. I to je bilo ključni potez, da se ne bi ušlo u produžetke, naravno uz Jakšićev gol.

Kada je reč o strelcima, najuspešniji je bio Radulović sa tri, dok su po dva postigli Mandić, Jakšić i Strahinja Rašović. U ekipi su večeras bili i Dobožanov, Dedović, Ranđelović, Lazić, Vico (1), Pljevančić, Gogov (1) i Viktor Rašović.

Kod Španaca, Larumbe i Granados su dali po tri.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike