Neki novi delfini počinju plovidbu: Iz Podgorice gledaju Strazbur

28.04.2022

05:03

0

Jedna drugačija Srbija kreira svoj trofejni put

Neki novi delfini počinju plovidbu: Iz Podgorice gledaju Strazbur
profimedia-0626018509 - Copyright Profimedia

U četvrtfinalu evropskih kvalifikacija vaterpolo Svetske lige, u Podgorici će u četvrtak od 21 sat, snage odmeriti Srbija i Grčka.

Srbija je put Crne Gore krenula sa novim timom. Nakon zlata na Olimpijskim igrama u Tokiju, srpski nacionalni tim je napustilo šestorica igrača, pa nas sada očekuje i veća i značajnija uloga nekih novih delfina.

Pre meča Srbije i Grčke, igraće Italija - Hrvatska, Mađarska - Španija i Crna Gora - Francuska. Pobednici će se plasirati u polufinale.

Ukoliko Francuska iznenadi Crnu Goru, preostali pobednici će se automatski plasirati u završnicu Svetske lige u Strazburu. Ukoliko pak domaćin trijumfuje, tada će sa ovog turnira tri najbolje ekipe izboriti plasman na F8.

Jasno je da su Grci težak i neugodan rival, ali srpski vaterpolisti veruju u trijumf.

- Uvek imamo visoka očekivanja. Verujem u prolaz. Grci napreduju. Ne interesuje nas njihov sastav, biće teško četvrtfinale. Ovo je odlična provera za ovaj pod navodima novi tim - rekao je Strahinja Rašović, dok je Đorđe Lazić komenatrisao svoju, ali i timsku formu:

- Odlično smo radili poslednjih mesec dana. Videlo se to u Ligi šampiona. Spreman sam, motivisan i verujem da ćemo pokazati dobar vaterpolo - podvukao je centar Breše.

Branislav Mitrović je sada najiskusniji u timu.

- Strpljenje, rad, motiv, želja, borba za rezultat. Ovaj turnir je pripremni ali su nam Grci važni jer ćemo se dosta puta sa njima susretati - rekao je kapiten "delfina".

Grci će igrati bez Funtulisa, Zerdevasa, Karogeropulosa. Vlahopulosa kao i igrača koji su završili karijeru: Kapotisa, Kolomvosa, Murikisa i Galanidisa, dok su kapicu Srbije okačili kapiten Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Milan Aleksić, Duško i Gojko Pijetlović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike