Nova Srbija - moćna Srbija! Delfinima je Podgorica bila polazna tačka i 2009. godine

28.04.2022

20:06

0

U polufinalu sa Španijom

Nova Srbija - moćna Srbija! Delfinima je Podgorica bila polazna tačka i 2009. godine
profimedia-0627366527 - Copyright Profimedia

Vaterpolo reprezentacija Srbije, u reprizi finala Olimpijskih igara, savladala je u četvrtfinalu kvalifikacija Svetske lige selekciju Grčke rezultatom 13:6 (4:2, 5:2, 2:1, 2:1).

Srbija je trijumfom na bazenu Morača u Podgorici, ostvarila plasman u polufinale, gde će igrati sa Španijom, a u drugom duelu rivali su Crna Gora i Italija. Najbolje tri ekipe će se plasirati na fajnal-for koji će se igrati u Strazburu.

Silovito je krenula Srbija u susretu sa ekipom koja je bila rival i u finalu Tokija. Tada je tim Dejana Savića slavio sa 13:10, ali u međuvremenu, šestorica igrača se penzionisalo. Kraj su rekli kapiten Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Milan Aleksić, Duško i Gojko Pijetlović. Branislav Mitrović je promenio odluku u poslednjem trenutku, te Srbiju sada predvodi kao kapiten.

A što se situacije u bazenu Morača tiče, nakon startne prednosti od 4:2 i sveopšteg utiska nadmoćne i snažne ekipe, bilo je jasno da će se Srbija za sve pitati. U identičnom ritmu, predvođeni Dušanom Mandićem, nastavili su i u drugom kvartalu, te je srpski nacionalni tim vodio sa 9:4. Bilo je jasno.

Najefikasniji sa kapicom Srbije bio je Dušan Mandić sa četiri pogotka, Đorđe Lazić, Strahinja Rašović, Radomir Drašović i Nikola Jakšić su postigli po dva, a debitant Marko Radulović jedan.

Inače, davne 2009. godine, jedna nova Srbija je počela svoj put i to baš iz Podgorice. Malo je bilo onih koji su verovali da će tim nakon penzionisanja Vladimira Vujasinovića, Aleksandra Šapića, Danila Ikodinovića, Aleksandra Ćirića i Dejana Savića, nastaviti šampionski niz. Ali tada je u Podgorici izašla ekipe koja je danas poznata kao "Neponovljivi". Neka i ovi novi delfini, bez pritiska javnosti i slavnih predaka, učine bar pola, biće to nastavak sjajnog trofejnog niza.

U ostalim mečevima četrvtfinala:

Hrvatska - Italija 6:8

Mađarska - Španija 9:10

Francuska - Crna Gora 10:11

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike