"Teksaški masakr" osmostrukog šampiona: Italijan je novi princ "Kote", ali je Markez neprevaziđeni kralj! (FOTO/VIDEO)

10.04.2022

19:04

0

Vožnja španskog asa prevazišla je sva očekivanja, nakon što ga je motor izdao na samom startu

"Teksaški masakr" osmostrukog šampiona: Italijan je novi princ "Kote", ali je Markez neprevaziđeni kralj! (FOTO/VIDEO)
Tan2022-4-9_23340889_0 - Copyright AP Photo/Eric Gay

Trka za Veliku nagradu SAD, vožena u Ostinu (Teksas) na stazi "Kota", ostaće upamćena po nestvarnom izdanju osmostrukog svetskog šampiona i vozača "honde", Marka Markeza.

 

 

Nakon šeste pozicije u kvalifikacijama, čovek koji je svaki put kada je vozio i trijumfovao na ovoj stazi (čak osam puta), "honda" je prosto izdala i problem sa gasom doveo je do toga da ostane na samom kraju kolone, odnosno 24. poziciji.

 

 

Dok su se na vrhu smenjivali Džek Miler ("dukati"), Aleks Rins ("suzuki"), Đoan Mir ("suzuki"), Frančesko Banjaja ("dukati"), Markez je stisnuo gas i nije puštao do poslednjeg trenutka.

Tako je Španac uspeo da dođe do neverovatne šeste pozicije, a poslednji koji je osetio njegov bes i video zadnji pneumatik bio je branilac titule Fabio Kvartararo ("suzuki").

I, dok su se "dukatijevci" i "suzukijevci" tukli u samom vrhu, strpljivo i veoma inteligentno približavao se Enea Bastijanini ("dukati-gresini"), koji je u poslednjim minutima trke uspeo da otme pol Džeku Mileru i senzacionalno trijumfuje u Teksasu.

Briljantni "Beštija" je slavio sa dve sekunde prednosti u odnosu na Aleksa Rinsa na "suzukiju", dok je Mileru pripalo poslednje mesto na podijumu.

 

 

Ovo mu je druga pobeda u sezoni čime je ostao na vodećem mestu u generalnom plasmanu, ali...

Koliko god da je prekinuta dominacija Markeza na "Koti", toliko je jedna stvar jasna - Ostin je dobio princa, ali niko još uvek nije srušio kralja!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike