Pobeda Portugalca Oliveire u senci teškog Markezovog pada (VIDEO)

20.03.2022

10:55

0

Veliku nagradu Indonezije obeležio Španac

Pobeda Portugalca Oliveire u senci teškog Markezovog pada  (VIDEO)
marc marquez2 - Copyright Prinstcreen/ Il Dolomiti

Portugalski motociklista Migel Oliveira pobedio je danas u trci za Veliku nagradu Indonezije, drugoj ove sezone u Moto GP šampionatu, a prvoj u ovoj zemlji posle 25 godina.

On je posle sat vremena kašnjenja zbog jake kiše slavio ispred dvojice Francuza, aktuelnog šampiona Fabija Kvartarara i Žoana Zarka.

Zbog potresa mozga koji je zadobio na zagrevanju trku je propustio Mark Markez. On je izlazeći iz jedne krivine izgubio kontrolu nad motorom i posle leta završio van staze u stravičnom padu. Srećom, tom prilikom motor ga nije dodatno povredio, pa su izbegnuti još veći problemi koji bi došli od udarca metalnih delova Hondine  mašine.

 

Nakon vesti da je Markez povređen, usledili su novi problemi za organizatore zbog provale oblaka, praćenom snažnim grmljavinama i munjama.

Jedan od gromova udario je samu stazu, što je kamera i zabeležila, pa je "stvar" nekako morala da reši lokalna šamanka sa svojim ritualima. Sa vipe od sat vremena pauze, takmičenje se nastavilo, jer se jak pljusak pretvorio u slabu kišu koja je dozvolila vozačima izlazak na stazu.

Portugalcu je ovo četvrta pobeda u kraljevskoj klasi, a 16. u karijeri.

U generalnom plasmanu vodi pobednik prve trke u Kataru Italijan Enea Bastijanini, koji je završio na 11. mestu i sada ima 30 bodova, ispred Južnoafrikanca Breda Bindera (28) i Fabija Kvartarara (27).

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike