Regionalni vaterpolo dobija novog vladara! Novi Beograd srušio šampiona i napada tron!

02.04.2022

17:41

0

Autor: 24sedam

Srpski derbi pripao domaćinu Fajnal fora

Regionalni vaterpolo dobija novog vladara! Novi Beograd srušio šampiona i napada tron!
1-2-NBG-Radn-1652 - Copyright Promo/VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

Vaterpolisti Novog Beograda prvi su finalisti završnog turnira Regionalne lige, pošto su u polufinalu savladali Radnički iz Kragujevca 12:8 (2:0, 2:3, 4:4, 4:1). Novobeograđani će u nedelju u finalu koje je na programu od 20 sati i 30 minuta na bazenu „11. april“ igrati a boljim iz duela između dubrovačkog Juga i Jadrana iz Splita.

Šesti ovosezonski meč Novobeograđana i Kragujevčana u potpunosti je opravdao epitet velikog srpskog derbija. Viđena je izvanredna utakmica, a početak je u potpunosti bio u znaku domaćih. Izabranici trenera Igora Milanovića igrali su veoma čvrsto u odbrani, dozvolivši rivalu da u prvoj četvrtini uputi samo tri šuta na gol.

Prednost Novog Beograda mogla je da bude i ubedljivija od dva pogotka, ali slabija realizacija sa igračem više i veoma raspoloženi Lazar Dobožanov sprečili su domaće da steknu osetnije vođstvo. Golgeterski post Radničkog trajao je 12 minuta, a onda su gosti sa dva brza pogotka stigli do izjednačenja.

Dugo se igralo gol za gol, da bi Kragujevčani pogotkom Pjevančića dva minuta pre kraja treće deonice stigli do prvog vođstva (7:6). Ipak, u finišu treće i početkom poslednje četvrtine usledila je furiozna serija Novog Beograda od 5:0 kojom je definitivno rešeno pitanje pobednika.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Dušan Mandić sa četiri gola, dok se kod Kragujevčana istakao Marko Radulović sa tri pogotka. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike