Nikola Kuljača u "Kao nekada": Novi Beograd ima tim kakav se retko viđa

27.11.2021

15:07

0

Bivši vaterpolista i direktor VK Partizan bio je gost TV Arena sport

Nikola Kuljača u "Kao nekada": Novi Beograd ima tim kakav se retko viđa
Screenshot 2021-11-27 at 14.41.53 - Copyright Printscreen/Arena sport

Nikola Kuljača, izvršni direktor VK Partizan i bivši vaterpolista bio je gost TV Arena sport u emisiji "Kao Nekada", gde je govorio o regionalnom takmičenju u vaterpolu, Partizanu i svojoj karijeri.

Visoki funkcioner crno-belih se za početak osvrnuo se na poraze "večitih" u regionalnoj ligi.

Partizan je izgubio duel sa Jadranom 7:6, dok je Zvezda poražena od Radničkog iz Kragujevca 13:8.

- Jadran ima sličnu školu vaterpola kao mi. Vlada Gojković nažalost nije vodio ekipu. Mi smo mlad tim, znali smo da će biti teška utakmica i nisam razočaran rezultatom koliko igrom. Ispustili smo prednost, napad je stao. Nešto je bilo dobro, nešto loše, u nastavku ćemo imati dve lakše utakmice i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat.

- Nisam gledao Zvezdinu utakmicu. Oni imaju ekipu koja me uvek pozitivno iznenadi. Igraju konstantno i drže jedan nivo. To je teško u današnjem vaterpolu, pogotovu zbog toga što nemaju dugu klupu. Zvezda se oslanja 6-7 iskusnih igrača dok je Radnički nešto sasvim drugo.

Nikola Kuljača je pre nešto više od godinu dana došao na čelo Partizana.

- Zatekli smo teško stanje po dolasku u klub. Odlučili smo da resetujemo sve i krenemo od početka. Želja je bila i da napravimo tim od bivših igrača, doveli smo centre i ekipu gradili oko njih. Imamo odličnu školu vaterpola sa odličnim sistemom i 14 trenera koji sjajno rade. Povećali smo broj dece u klubu za 140 odsto. To je značajan rezultat i uvek ćemo se truditi da proizvodimo igrače. Imamo i talente u našem razvojnom timu Banjice koja nastupa u nižoj ligi. Nadam se da će za 3-4 godine mladi igrači konkurisati za prvi tim, tako bismo smanjili i pritisak na budžet kluba.

Osvrnuo se i na regionalnu ligu u vaterpolu koju ove godine možete pratiti na kanalima TV Arene sport.

- Drago mi je što se utakmice prenose na Areni, hvala vam. Dešava se renesansa u klupskom vaterpolu u Srbiji. Naš sport je postao dosta zanimljiviji. Ima mnogo utakmica. Ovo je kontakt sport nadam se da će igrači sa oba turnira izaći nepovređeni. Novi Beograd odskače, oni su glavni favoriti. Ima neočekivanih rezultata. Mi na primer nismo računali na poraz od Juga, moglo je dosta bolje. Može se reći da sam 75 odsto zadovoljan, duga je sezona, ima još dva turnira, domaća liga i Liga šampiona. Nadamo se pobedama.

Danas je derbi takmičenja između Juga i Novog Beograda.

- Novi Beograd je već na početku godine počeo sa potpisivanjem zvučnijih imena. Doveli su sve igrače koje su želeli, osim Ivovića ako se ne varam. Imaju tim kakav se retko viđa, verovatno i nikad. Digli su lestvicu i marketinga i biznisa u vaterpolu i na nama je da ih stignemo. Drago mi je da imamo takvu ligu i što imamo tako jak srpski tim. Desio im se peh sa Olimpijakosom ali i dalje su favoriti za osvajanje svih trofeja. Želim im sve najbolje.

Naš gost se potom osvrnuo i na svoju karijeru.

- Nije bilo evropskih takmičenja za mlade kada sam ja počeo da se bavim vaterpolom. Imali smo odličnu ekipu 1997 i sećam se da sam radio sa trenerom Nikolom Stamenićem. Četiri sata smo trenirali ujutru i četiri uveče. Mi smo to stoički izdržali i zbog toga smo izašli kao bolji vaterpolisti i ljudi, jer je takav sistem bio izuzetno taksirajuć i sa mentalnog aspekta.

Govrio je i o Olimpijskim igrama u Sidneju i Atini, gde nas je vaterpolo reprezentacija Mađarske zaustavila u polufinalu i finalu. U Grčkoj smo uzeli srebro, a u Australiji bronzu.

- Bili smo mnogo bliži zlatu u Sidneju nego u Atini. U Australiji smo igrali jako dobro, kao i Mađari, sa njima smo igrali i u grupi i da smo kalkulisali, mogli smo da odložimo susret sa njima do finala. Nismo igrali kako treba kada je trebalo. Mađari su imali sjajnu ekipu i bili su gotovo nepobedivi. Nismo bili skoncentrisani kada je trebalo i ostaje žal što smo ispustili vođstvo na kraju.

Spomenuo je i Svetsko prvenstvo u Barseloni.

- Za nas tužna priča sa srećnim krajem. Igrali smo Svetsko i Evropsko prvenstvo u razmaku od sedam dana. Protiv Italije u polufinalu su nas namestili. Nismo izdržali priključak, suđenje je bilo katastrofalno. Bili smo nervozni, izgubili smo dva igrača, nisu igrali Šapić i Savić, onda se i Šefik povredio. Na kraju smo sa oba takmičenja došli sa medaljama, što nam je i bio cilj.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Arena sport

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike