Sveti Sava, najbolji dan u istoriji srpskog sporta! Deset godina od velikog uspeha Đokovića, vaterpolista i rukometaša

27.01.2022

08:21

0

Autor: 24sedam

Ceo svet, od Srbije do Australije, divio se našim junacima, a 27. januar 2012. godine svima je ostao u najlepšem sećanju

Sveti Sava, najbolji dan u istoriji srpskog sporta! Deset godina od velikog uspeha Đokovića, vaterpolista i rukometaša
Novak Đoković osvajač titule u Melburnu - Copyright Profimedia.rs

Te 2012. godine Srbi širom sveta slavili su Svetog Savu kao nikada pre. Tog 27. januara naši sportisti priuštili su nam radosti i radosti.

Tog 27. januara 2012. godine, petak je bio, bili smo opijeni uspesima Novaka Đokovića, vaterpolista i rukometaša.

Slavski dan počeo je savršeno! Polufinale Australijan opena taman u vreme kad smo se već fino razbudili. S jedne strane Novak Đoković s druge Endi Mari.

Epska bitka u Melburnu. Prvi set osvaja Nole sa 6:3, a Mari uzvraća istom merom. Britanac posle taj-brejka okreće rezultat, vodi 2:1 u setovima i samo mu jedan treba za finale. A onda... Onda Đoković. Kao da je meč tek počeo. Trči, udara, crta po terenu. Mari je u čudu, a na semaforu je 6:1. Igra se peti set.

Profimedia.rs
 

Vrhunac uzbuđenja, obojica odlični, sudar divova. Posle 4 sata i 50 minuta Đoković dobija sa 7:5. Đoković prolazi u finale! Dobiće tamo i Nadala u još jednom antologijskom meču, ali to već nije bilo na Svetog Savu.

Sa melburnškog betona idemo u vodu u Ajndhovenu. Evropsko prvenstvo za vaterpoliste. Polufinale. Pred našim delfinima težak posao, igraju sa svetskim prvacima - Italijanima. 

Prva četvrtina 5:4 za Italijane. Neuobičajeno mnogo golova na obe strane. Očekujemo da naši momci zategnu defanzivu. I zatežu je! Druga četvrtina 4:1 za nas, treća još 3:1... Finale je blizu. Rutinski odrađen posao u poslednjih osam minuta za konačnih 12:8. Za borbu za zlato u nedelju

MN Press
 

Dobiće tamo Crnogorce u još jednom antologijskom meču, ali to već nije bilo na Svetog Savu.

Uveče, za kraj jednog sjajnog petka, jednog istorijskog 27. januara, rukomet. Evropsko prvenstvo. Polufinale. Srbija - Hrvatska! A svi znamo koliko te utakmice nama znače. I njima, razume se.

Žestoka borba. Baš žestoka. Na poluvremenu 14:13 za Hrvatsku. Ali na tribinama Arene opipljiv optimizam. Kao da svako od 23.040 ljudi, koliko je zvanično gledalo ovu utakmicu, zna da će Srbija u finale. I stvarno. Okreću naši rukometaši utakmicu, odvajaju je se od rivala i slave sa 26:22.

MN Press
 

Prolaze u finale, u kom će u nedelju u antologijskom meću ipak izgubiti od Danske (19:21). Ali to već nije bilo na Svetog Savu.

Na Svetog Savu 2012. godine odigrana su tri polufinala velikih takmičenja. Srpski sportisti briljirali su na betonu, u vodi i na parketu. Slavilo se širom Srbije i sveta. Slavio se Nole, slavili se vaterpolisti i rukometaši. Slavio se Sveti Sava.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike