Sramni dupli aršini! Novaka su Australijanci proterali iz svoje zemlje, ali im ne smeta kada su njihovi pozitivni na ZOI u Pekingu

06.02.2022

16:38

1

Autor: 24sedam

Pobedili su Australiju sa 9:6

Sramni dupli aršini! Novaka su Australijanci proterali iz svoje zemlje, ali im ne smeta kada su njihovi pozitivni na ZOI u Pekingu
Tan2022-2-5_35544684_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Nariman El-Mofty

Reprezentativci Australije u karlingu će ostati na Zimskim olimpijskim igra u Pekingu, iako je konstatovano prisustvo korona virusa kod Tali Gil.

Prvobitno je bilo naloženo da Gil i njen partner Din Hjuit moraju na napuste Kinu, ali im je naknadno dozvoljeno da ostanu i završe debitantski nastup. Kinesko ministarstvo je odluku promenilo u samo nekoliko sati.

Gilova je dobila pozitivan PCR test nekoliko sati pre duela sa Švajcarskom. Tada joj je naloženo bude u izolaciji. Onda su se Australijanci žalili na odluku, navodno su urađene dodatne analize i onda im je dozvoljeno da se takmiče, pa i da ostanu do kraja.

- CT vrednosti u PCR testu su opale u poslednjih 24 sata, do prihvatljivih normi - navedeno je u saopštenju.

Inače, duel je završen pobedom Australije od 9:6, a Gilova je opisala i sam odlazak na borilište.

- Bilo je ovo najluđih 24 sata u mom životu. Torbe su bile spakovane i imala sam vremena samo da izvučem odeću. Bila sam sa samo jednom rukavicom i to pogrešnom - kazala je Gilova koja nije imala simptome.

- Ovo je bilo veoma razočaravajuće jer nisam bila zarazna, ali sam ipak zahvalna medicinskom timu koji me je "poslao" na borilište i što sam mogla da se takmičim. Ostavili smo srce i dušu i to nam se vratilo pobedom - dodala je Gil.

Naravno, ovaj slučaj nas odmah vraća na Novaka Đokovića koga su deportovali iz Australije u koju je ušao na osnovu medicinskog izuzeća od vakcinacije. A sada, državljani iste te Australije učestvuju na Igrama, iako su bili pozitivni na testu.

Najblaže rečeno, dvostruki aršini, pošto sada nisu potegnuti argumenti kako je reč o zaštiti javnog zdravlja i interesa.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike