Srpski derbi u Crnoj Gori! Radnički naneo prvi poraz "timu snova"

21.01.2022

20:51

0

Autor: 24sedam

Turniri se paralelno održavaju u Beogradu i Budvi

Srpski derbi u Crnoj Gori! Radnički naneo prvi poraz "timu snova"
20211228vmMandic2 - Copyright MN Press

Kragujevački Radnički i Novi Beograd odigrali su jedan od derbija drugog turnira Regionalne lige u vaterpolu. Igralo se u Budvi, a uspešniji su bili Šumadinci. Meč je bio veoma zanimljiv, a završen je rezultatom 11:10 (3:3, 3:1, 2:3, 3:3).

Na ovaj način, Kragujevčani, branioci trofeja su naneli ekipi Vladimira Vujasinovića prvi poraz ove sezone u regionalnom takmičenju. Sada Novi Beograd, srpski "tim snova" ima skor 6-0-1, a Radnički 5-2-0. Takođe, ovo je drugi vezani trijumf za tim Uroša Stevanovića u međusobnim okršajima. Nedavno su ih pobedili i u finalu Kupa Srbije.

Najefikasniji u pobedničkom timu ponovo je bio Nikola Lukić, sa tri pogotka, dok je Josip Vrlić dao dva. Mora se spomenuti i odličan učinak Lazara Dobožanova na golu. Kada je reč o Novom Beogradu, Dušan Mandić je bio najefikasniji u celom meču, sa četiri gola. Radomir Drašović je dao dva.

Radnički je od početka susreta bio u prednosti, ali je na kraju prve četvrtine bilo 3:3. Na poluvremenu je bilo 6:4, zahvaljujući golovima Vrlića i Toholja. Bilo je i 7:4 za Kragujevčane, ali se onda Novi Beograd vratio posle pogodaka Drašovića. Na početku poslednje deonice bilo je 8:7.

Onda je Mandić dva puta doneo izjednačenje, ali Kragujevčani ipak nisu dopustili preokret. Golove su dali Ćuk i Lukić i ponovo pobegli na dva gola prednosti (11:9). Na kraju je poraz samo ublažen.

Regionalna liga, drugi turnir:

Jadran Split - Šabac 14:8

Primorac - Budva 13:3

Crvena zvezda - Partizan 13:11

Solaris - Mladost 5:5

Mornar - Jug 5:15

Radnički Kragujevac - Novi Beograd 11:10

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike