Kad zlatni olimpijci uzmu stvari u svoje ruke: Braća haraju, uz huk sa tribina i reprezentativce u vodi – vaterpolo je ponovo u modi

28.12.2021

07:12

0

Reprezentativci su se odlučili na hrabar korak, te ponovo igraju pred domaćim navijačima

Kad zlatni olimpijci uzmu stvari u svoje ruke: Braća haraju, uz huk sa tribina i reprezentativce u vodi – vaterpolo je ponovo u modi
PARTIZAN_vs_NOVI_BEOGRAD_15 - Copyright MN Press

Polufinalni turnir Kupa Srbije u vaterpolu okupio je ono najbolje od tog sporta. Prve četiri ekipe u državi, Novi Beograd, Radnički, Crvena zvezda i Partizan susreli su se u borbi za trofej, a zanimljivo da je u ovim ekipama okosnica zasnovana na reprezentaciji.

U godini turbulentnoj pre svega zbog koronavirusa, reprezentativci su se odlučili na hrabar korak, te ponovo igraju pred domaćim navijačima.

A publike je u ponedeljak uveče, na bazenu Milan Gale Muškatirović bilo dovoljno da uživa u dva svojevrsna spektakla.

I dok smo u prvom uživali u igru iskusnih favorita, Novog Beograda i mladog i talentovanog Partizana, u drugom susretu, Delije su sa tribina bodrile svoju Zvezdu, te priredile poseban ugođaj, koji je evidentno bio vetar u leđa Kragujevčanima i odličnom golmanu Dobožanovu.

A dok su reprezentativci bili u bazenu, sa tribina su ih bodrili saigrači iz nacionalnog tima, predvođeni Filipom Filipovićem, a tu su bili i Nikola Dedović, Sava Ranđelović, Nemanja Ubović...

Još jedna zanimljivost večerašnjih mečeva jesu rođena braća u duelu Partizana i Novog Beograda.

Sa crno-belom kapicom nastupao je Petar Jakšić, mladi reprezentativac Srbije i mlađi brat zlatnog olimpijca Nikole Jakšića, koji sada brani boje ekipe sa 11. aprila. Upravo su braća Jakšić imala međusobne duele, stariji je na kraju bio uspešniji, ali od mlađeg se tek očekuje da dostigne viši nivo.
Takođe, za Novi Beograd nastupaju i Rašovići, Viktor i Strahinja, velika podrška jedan drugom, kao i Pijetlovići, Gojko i Duško, dugogodišnji igrači nacionalnog tima, koji su se letos oprostili od reprezentativne kapice. 

Sve u svemu, vaterpolo je u Srbiju ponovo u modi. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike