Šok u finalu Kupa Srbije! Radnički potopio vaterpolo drim-tim Novog Beograda (FOTO, VIDEO)

28.12.2021

19:17

0

Autor: 24sedam

Kragujevčani stigli do prvog trofeja u sezoni i demonstrirali vrhunsku igru na bazenu Milan Gale Muškatirović

Šok u finalu Kupa Srbije! Radnički potopio vaterpolo drim-tim Novog Beograda (FOTO, VIDEO)
viber_image_2021-12-28_19-33-44-652 - Copyright 24sedam/Danilo Krša

Ovome se niko nije nadao, ma ni u snu se nije moglo očekivati!

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca osvojili su Kup Srbije. Aktuelni prvak Srbije postao je prvi tim koji je ove sezone u domaćim takmičenjima uspeo da pobedi silni drim-tim Novog Beograda sa 11:8. 

A počelo kako su svi očekivali. Očas posla bilo je 3:0 za Novi Beograd, a onda je proradio golman Kragujevčana Lazar Dobožanov. Ušao u seriju odbrana, te još jednom pokazao koliko je značajan igrač Kragujevčana.

Na fintu, Ćuk je prevario odbranu Novog Beograda, te u finišu deonice postigao prvi pogodak svoje ekipe, a potom je sa krila siguran bio i Radulović, pa je Radnički vratio neizvesnost. Na isteku napada, iz gotovo izgubljene šanse, Strahinja Rašović je pronašao put do gola, 4:2.

Svoju ulogu odigrala je i sreća kada je Radnički u pitanju. Nekoliko šuteva vaterpolista Novog Beograda završilo je na okviru gola, pa je Radnički stigao do 5:5.

Za prvo vođstvo Kragujevčana siguran je bio mladi Radulović, sa velike udaljenosti. Novom pogotkom, ovog puta Lukića, Radnički je ušao u drugo poluvreme, a zatim je usledila nova odbrana Dobožanova.

Direktan crveni karton, zbog prigovora, sudija je pokazao Lukiću, a Mandić je realizovao peterac. Brzi pogodak Radulovića, sa igračem više, zatim i sigurna odbrana Dobožanova, pa gol levorukog Ukropine za 9:6 pred poslednjih osam minuta.

A onda ipak drama. Iako bez Duška Pijetlovića i Dušana Mandića koji su dobili po tri isključenja, vaterpolisti Novog Beograd uspeli su da se vrate u igru. U poslednja dva minuta ušlo se sa 9:8 za Radnički.

Igrač više i tajm-aut Kragujevčana doneli su akciju koju je sjajno rešio Filip Janković za plus dva. Tačku je stavio Josip Vrlić na isteku napada, odnosno na ulasku u poslednji minut susreta.

Radnički je osvojio Kup Srbije. Potpuno zasluženo!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike