Fudbaleri, košarkaši, odbojkašice, ali najpre rukometaši: Za koga ćemo sve navijati tokom 2022. godine

29.12.2021

18:11

0

U 2022. godini očekuje nas bogat sportski kalendar

Fudbaleri, košarkaši, odbojkašice, ali najpre rukometaši: Za koga ćemo sve navijati tokom 2022. godine
0MMM6123 - Copyright MN Press

Dragan Stojković Piksi vodi fudbalere u Katar, Svetislav Kari Pešić košarkaše na Evrobasket, Dejan Savić će sa vaterpolistima ponovo u daleku Fukuoku, odbojkašice i odbojkaši, rukometaši i košarkašice, svi oni će braniti boje Srbije u 2022. godini.

Beograd će u dvorani ugostiti svetske atletičare, a mi verujemo da ćemo neke ekipe i pojedince dočekati i na balkonu ispred Skupštine.

Ali krenimo redom. 

U 2022. godini očekuje nas bogat sportski kalendar.

Osim što ćete već 1. januara uživati u hrabrim skokovima na Novogodišnjoj turneji, očekuju vas i čari fudbalera iz Premijer lige na Boksing deju, dok ćemo sve vreme pratiti i NBA ligu.

Godinu 2022. otvara Evropsko prvenstvo u rukometu.

Najbolji rukometaši Starog kontinenta igraće u Mađarskoj i Slovačkoj, a među njima biće i Srbija. Toni Đerona je okupio ekipu, te se s dozom optimizma čeka 13. januar, kada je na programu prva utakmica. Veliko finale zakazano je za 30. januar.

Dok je još uvek grupna faza kod rukometaša, na teren će i futsaleri. Šampionat Evrope igraće se u Holandiji od 19. januara do 6. februara. Srbija je kroz kvalifikacije stigla do prvenstva, a tamo je već u prvom kolu čeka Portugal.

I dok su ljubitelji dvoranskog, malog fudbala usmereni na Holandiju, u petak 4. februara očekuje nas otvaranje najveće zimske smotre, Olimpijskih igara u Pekingu. Ukoliko se podsetimo letnjih iz 2008, jasno je kakav spektakl nam pripremaju domaćini. Srbija i na ovo takmičenje šalje sportiste i veruje u bolji plasman od onog u Južnoj Koreji. Zatvaranje Igara je 20. februara.

A onda će krem svetske atletike biti u srpskoj prestonici. Beograd će od 18. do 20. marta ugostiti najbolje od najboljih. U dvoranskim uslovima imaćemo priliku da navijamo za nove rekorde, kako naših, tako i svetskih atletičara.

Od 13. do 29. maja gledaćemo dvostruke olimpijske šampione u vaterpolu. Reprezentacija, nakon velikih uspeha i promena u sastavu, nadmetaće se na Svetskom prvenstvu u Fukuoki. Nakon dvadeset i više godina, šampionat se vraća u ovaj grad, gde je Jugoslavija davne 2001. godine uzela srebro.

MN Press
 

 

Jedan junski vikend, onaj tamo, 18. i 19, svetski basket će biti skoncentrisan u Antverpenu. Evropski šampioni i bronzani iz Tokija, rekorderi po broju osvojenih zlatnih medalja sa šampionata sveta, napadaju medalju koja im je izmakla 2019. godine.

U avgustu se selimo u Rusiju, na još jedno svetsko prvenstvo, a igraće ga odbojkaši. Dvadeseti po redu šampionat održaće se od 26. avgusta do 11. septembra, a Srbija je obezbedila učešće na njemu, te će pažnja biti posvećena Bati Atanasijeviću i drugarima.

A dok su odbojkaši u Rusiji, vaterpolisti će ponovo uzeti reprezentativne kapice i igrati na Evropskom prvenstvu u Splitu. Od 27. avgusta do 10. septembra, Srbija će, i sa brojnim promenama, napadati sam vrh. Inače, šampionat u Hrvatskoj igraće se u "Spaladijum areni", a naš nacionalni tim već je igrao u dvorani, 2016. godine, kada su slavili u beogradskoj Areni.

Prvi dan škole i prvi dan Evrobasketa! Kada pogledamo kroz istoriju, Srbija je uvek s nestrpljenjem i uživanjem čekala Evropsko prvenstvo u košarci. Tako je i sada, sa novim selektorom Svetislavom Karijem Pešićem. Domaćini prvenstva od 1. do 18. septembra biće Nemačka, Gruzija i Češka.

MN Press
 

 

A tek što se okonča Evropsko prvenstvo, na scenu će stupiti dame, i to na Svetskom šampionatu u dalekom Sidneju. Izabranice Marine Maljković od 23. septembra do 3. oktobra napadaju još jedan tron, s obzirom na to da u Australiju stižu kao vladarke Evrope.

Istog dana kada košarkašice kreću u svetski pohod, prvi je dan i za odbojkašice. Šampionat sveta biće na programu od 23. septembra do 8. oktobra, a četa Zorana Terzića, predvođena Majom Ognjenović, igraće u Holandiji i Poljskoj.

I na kraju, čast da zatvore krug reprezentativnih takmičenja imaće fudbaleri.
Od 21. novembra do 18. decembra, naša reprezentacija, koja se izborila za direktan plasman na Svetsko prvenstvo, igraće u Kataru. Događaj koji je usrećio Srbiju!

Bodrimo, navijamo i verujemo u naše sportiste.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike