Piksijevi fudbaleri se spremaju za Mundijal: Srbija čeka rivale u Ligi nacija

14.12.2021

15:43

0

Potencijalni rivali su Bosna i Hercegovina, Albanija, Crna Gora...

Piksijevi fudbaleri se spremaju za Mundijal: Srbija čeka rivale u Ligi nacija
Dragan Stojković - Copyright MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije napravila je veliki podvig plasmanom na Svetsko prvenstvo u Kataru, a, pre toga, Srbiju očekuju mečevi u Ligi nacija.

Naime, od juna do septembra 2022, dakle pred sam šampionat planete, "orlovi" će odigrati celu prvu fazu Lige nacija, a u njoj je reprezentacija Srbije i dalje član "B" divizije i u četvrtak je očekuje žreb na kom će saznati rivale.

Srbija će iz trećeg šešira čekati suparnike i jedino što je izvesn o da u grupi neće biti sa Izraelom, Rumunijom i Republikom Irskom koji su sa našim fudbalerima u istom šeširu.

Iz prvog, sa najbolje rangiranim selekcijama, izabranici selektora Dragana Stojkovića dobiće za suparnika jednu od sledećih ekipa: Ukrajina, Švedska, Bosna i Hercegovina, Island. To su reprezentacije koje su ispale iz "A" divizije i automatski su na žrebu svrstane iznad ostalih učesnika "B" divizije.

Iz drugog šešira, "orlovi" će za rivala dobiti nekog od sledećih ekipa: Finska, Norveška, Rusija i Škotska, koji su upravo u finalu Lige nacija pre dve godine sprečili Srbiju da ode na Evropsko prvenstvo.

Dok su u četvrtom šeširu Slovenci, Crnogorci, Albanci i Jermeni. 

Svi mečevi ligaškog dela nadmetanja će se održati od juna do septembra 2022. a nokaut faza predviđena je za jun 2023. U međuvremenu će na programu biti i Mundijal u Kataru, i to od od 21. novembra do 18. decembra 2022.

Žreb za novo izdanje Lige nacija biće održan u četvrtak, 16. decembra, i to  u Nionu, u sedištu UEFA, sa početkom od 18 časova. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike