Đerona sprema rukometaše da ponovo sruše Francusku: Bez ishitrenih obećanja, samo borba, svake sekunde!

26.12.2021

06:23

0

Rukometaši Srbije okupili su se u Staroj Pazovi gde će se pripremati za Evropsko prvenstvo

Đerona sprema rukometaše da ponovo sruše Francusku: Bez ishitrenih obećanja, samo borba, svake sekunde!
Rukometaši Srbije - Copyright MN Press

Mušku rukometnu reprezentaciju od 13. do 30 januara očekuje Evropsko prvenstvo u Segedinu.

Selektor nacionalnog tima, Toni Đerona, objavio je spisak igrača, koji su se juče okupili u Staroj Pazovi, te ih očekuju pripreme.

Evidentno je da ovaj tim ima razoga za optimizam, naročito kada se podsetimo velikih utakmica iz kvalifikacija i remija i pobede nad Francuskom.
   
Ipak, pred ekipom sada je da potvrde prikazano, a već u grupi ih očekuje susret sa Francuzima, kao i Hrvatskom i Ukrajinom.

Toni Đerona je, pred okupljanje reprezentacije kazao da čvrsto veruje u svoje izabranije, te da se nada reprizi izdanja iz prošlogodišnjih kvalifikacija, ako ne i nadgradnji.

- Kada trenirate jedan tim kao što je Srbija, morate da budete spremni za sve. Da smo u nekoj drugoj grupi, rekao bih da bismo imali nešto lakši put ka drugoj fazi, ali kao što znate, imamo jako zahtevnu grupu pred nama. Svesni smo da će biti teško da pobedimo rivale, ali kao što smo pokazali lane protiv Francuske, ako smo na pravom nivou, možemo da savladamo bilo koga. U to sam 100 odsto ubeđen. Moramo da se pripremimo, gledamo sebe. Verujem da će 20 igrača koji otputuju u Segedin biti jedna dobra grupa i tim koji će se boriti svakog sekunda utakmice. Ne mogu da obećam da ćemo savladati sve ekipe u grupi i želim da idem korak po korak, a prvi bi trebalo da bude prolazak grupne faze - kazao je Đerona u razgovoru za Novosti.

Žreb je odlučio da Srbija na otvaranju šampionata igra sa Ukrajinom, potom, dva dana kasnije sledi Hrvatska, dok je susret sa Francuskom 17. januara.

- Prvi meč je naravno bitan. Znamo da imamo jednog "džokera", odnosno mogućnost da izgubimo jedan meč. Ako to bude protiv Ukrajine, onda moramo da savladamo Hrvatsku i Francusku obavezno. Ali, bilo bi dobro da tog "džokera" sačuvamo za jedan od dva poslednja duela. Jer ukoliko savladamo Ukrajinu, trijumf protiv Hrvatske će biti dovoljan za prolazak u narednu fazu - konstatovao je Španac.

O komšijskom derbiju, Đerona je naveo da je svestan značaja i motivacije.

- Svi ljudi na svetu znaju koliko su specijalni mečevi Srbije i Hrvatske. Pripremićemo tu utakmicu najbolje što možemo, svestan sam dodatne motivacije sa kojom igrači ulaze u taj duel. Imam ogromno poštovanje za reprezentaciju Hrvatske zbog svega što su učinili u prethodnom periodu i nadam se da će Srbija u godinama koje dolaze da ponovi njihove uspehe. Tačno je da su poslednjih godina bili korak ispred "orlova", ali verujem da će svi navijači u Srbiji biti ponosni na momke posle tog duela i prvenstva - dodao je Đerona.

Na kraju, kao ključ ovog sastava naveo je zajedništvo i čeličnu odbranu.

- Rekao bih da je to timski duh. Kada sam došao, dopao mi se ponos sa kojim momci igraju za Srbiju i koliko to ističu u prvi plan. Za mene kao trenera, nadam se pristupu kao protiv Francuske i Grčke, naročito u odbrani jer odatle sve polazi. Zajedništvo, timski duh i atmosfera se grade u defanzivi i trudim se da to svaki dan prenesem na igrače. Ako budemo imali vrhunsku odbranu, šanse za uspeh se povećavaju znatno - zaključio je selektor rukometaša Toni Đerona.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike