Devojčica koja će vladati svetom, njeno koplje leti do neba! Adriana Vilagoš vam želi srećne praznike (VIDEO)

29.12.2021

15:16

0

Mlada srpska atletičarka za 24sedam priča o uspesima, planovima, željama, o jednom danu u životu šampionke

Devojčica koja će vladati svetom, njeno koplje leti do neba! Adriana Vilagoš vam želi srećne praznike (VIDEO)
adriana vilagos1A - Copyright MN Press/24sedam/G.F.

Naše čudo od deteta, devojčurak pred punoletstvo, Adriana Vilagoš 2021. godinu obeležila je titulom prvaka sveta u juniorskoj kategoriji.

Srušila je i svetski rekord, izabrana je za drugog mladog sportistu Evrope, a krunu joj je stavio Olimpijski komitet Srbije koji ju je proglasio najboljom mladom sportistkinjom kod nas.

Adriana baca koplje "do neba", a za 24sedam priča o uspesima, planovima, željama... Najpre joj čestitamo na priznanju koje je dobila od OKS, pa pitamo šta očekuje od 2022. godine.

- Hvala vam. Jako veliko priznanje za mene. Sledeće godine imam Svetsko prvenstvo u U20 konkurenciji, a čeka me i prvo takmičenje u seniorskoj konkurenciji, Evropsko prvenstvo u Minhenu - kaže nam naša šampionka, pa dodaje:

- U juniorskoj konkurenciji branim titule, a što se tiče seniora, samo bih htela jednom dobro da bacim. Tamo su najbolji bacači iz Evrope i sveta.

Konstatujemo da je već pretnja samom vrhu svetskog bacanja koplja, a Adriana uz osmeh konstatuje:

- Još mnogo moram da radim da bih stigla na njihov nivo, ali trudiću se i daću sve od sebe.

Sve nas uvek zanima kako to izgleda jedan "običan" dan u životu šampionke. U najkraćem, ovako:

- Idem u školu, u četvrtu godinu Gimnazije "Dositej Obradović", sad ću da je završim. Učim i onda idem na trening. Zavisi da li je bacački ili u sali, rad na brzini... Radimo skokove na preponama, vežbe...

Zanimljiv nam je izbor sporta, pa i discipline. Bacanje koplja je onako, da kažemo, raritet među devojčicama.

- Igrala sam rukomet, nisam ni pomislila da ću jednom ja bacati koplje. Sasvim slučajno je došlo do toga. Počela sam sa vorteksom (rekvizit koji podseća na raketu, prim. aut.), pa onda prešla na koplje. Gledala sam na treninzima Jana Železnog kako baca, ali nikad nisam pomislila da ću i ja jednog dana biti bacačica.

24sedam/G.F.
 

Znamo da je Adrianin trener njena majka, pa koristimo priliku da se malo našalimo i pitamo da li je mama "kriva" za sve.

- (smeh) Ne, nego nastavnik fizičkog iz osnovne škole. On me je poslao na neko takmičenje da bacim vorteks, nisam ni znala šta je to. Mama mi je bila trener u rukometu, pa je došla da mi pomogne. Stigli smo dva sata ranije, da vidimo kako se to baca uopšte. Bila je tu od prvog bacanja... I uspelo je zasad. Na dobrom smo putu, probaćemo da nastavimo tako.

U svetlu novogodišnjih praznika, i kratko druženje sa Adrianom završavamo njenom željom za sve nas:

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike