Vlasnici Njukasla blizu preuzimanja Intera! Od cene koju plaćaju za Italijane ima da vam se zavrti u glavi

29.12.2021

11:18

0

Autor: 24sedam

Vlasnici Njukasla završili pregovore o kupovini milanskog kluba od Kineza

Vlasnici Njukasla blizu preuzimanja Intera! Od cene koju plaćaju za Italijane ima da vam se zavrti u glavi
Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Američki magazin o biznisu i finansijama "International Business Times" najavljuje promenu vlasništva u Interu. Prema njihovim saznanjima na čelo milanskog kluba dolaze investitori iz Saudijske Arabije, i to isti onaj državni fond PIF, koji je već kupio premijerligaša Njukasl.

IBT navodi da je posao već obavljen i da će papirologija stići u sedište Intera u narednih nekoliko dana. Predložena cena operacije je ogromna i iznosi neverovatnih milijardu dolara, otprilike 884.109.000 evra.

 

 

Sve ovo se dešava samo nekoliko dana nakon što je vlasnik Intera kineska kompanija "Suning" objavila da njihova dužnička kriza popušta, ali je dobro poznato da oni već neko vreme traži nove investitore.

Inter navodno ima gubitak od 13 miliona evra mesečno, uprkos letošnjoj prodaji Lukakua i Hakimija. PIF je već završio kontroverzno preuzimanje premijerligaškog kluba Njukasl junajted u oktobru. To je , smatra se u zapadnim medijima, deo šireg plana da saudijske vlasti postanu glavni igrač u svetu sporta, a posebno u fudbalu.

Takođe, veruje se da PIF pregovara o kupovini Olimpika iz Marseja i još nepoznatog brazilskog velikana.

BONUS VIDEO:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi