Ko je najveća nada hrvatskog tenisa koja je trenirala kod Novaka na Dorćolu (FOTO)

29.12.2021

10:40

0

Autor: 24sedam

Astrid Joha Bilić često trenira u Beogradu

Ko je najveća nada hrvatskog tenisa koja je trenirala kod Novaka na Dorćolu (FOTO)
nole - Copyright Instagram printscreen

Proteklih nedelju dana u Novakom sportskom centru trenirala je jedan od najvećih teniskih talenata u Hrvatskoj, 12-godišnja Astrid Joha Bilić, poreklom iz Konga.

Ona živi u Zadru, usvojena je kao petogodišnja devojčica koja je u Hrvatsku došla iz afričke zemlje i veoma rano pokazala da je veoma talentovana za tenis. Pre dve godine postala je vicešampionka zemlje, savladavši na putu do finala i nećaku legendarne Ive Majoli.

 

 

- Sa deset godina igra i protiv 14-godišnjakinja. Ali ona je pre svega dete i ne želimo je potrošiti, da se sa 14, 15 zasiti tenisa i putovanja. Zato još ne igra turnire u inozemstvu, to bismo krenuli od iduće godine. Ali za to treba novca... - pričala je Sandra Krneta pre dve godine za 24sata, a njen suprug je vodio brigu o formi i karijeri ove devojčice.

Interesantno je da je talentovana devojčica jedne godine porasla za neverovatnih 20 centimetara i da je joj je broj obuće 44.

 

 

- Visoka je 170 centimetara, samo prošle godine narasla je 20 cm, a ima broj noge 44! Ja joj kažem "Lako ću ti ja naći patike 44, ali kako će ti mama naći štikle?!" A ona mi odgovori "Pa ja neću nositi štikle, ja sam teniserka". Jako je skromna, pristojna, omiljena i velik radnik. Kad je došla na prvi trening, bila je katastrofa. Ali moj je suprug rekao da će postati najbolja. Jer je radnik. A kad je nastupala na velikom dečijem međunarodnom turniru u Šibeniku, na kojem je nekad nastupao i Goran Ivanišević, Martina Hingis..., prva je nagrada bio bicikl. I kad su je pitali da li će osvojiti bicikl, ona je rekla "Nisam ja došla zbog bicikla nego da igram tenis. Bicikl imam i kući, a ne mogu voziti dva - pričala je Krneta svoje doživljaje sa malom Astrid.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike