"Orlovi" krenuli s pripremama za američku turneju, Saša Ilić uz Stolicu (foto)

17.01.2021

22:10 >> 10:20

0

Autor: Adam Štulić

Reprezentativci odradili prvi trening, svi negativni na testiranju

"Orlovi" krenuli s pripremama za američku turneju, Saša Ilić uz Stolicu (foto)
Copyright MN Press

Reprezentacija Srbije sačinjena od igrača iz Superlige, pojačanih Rankom Veselinovićem iz Vankuvera, počela je u SC FSS u Staroj Pazovi pripreme za američku turneju na kojoj ih očekuju dueli sa Dominikanskom Republikom (25. januar) i selekcijom SAD u Orlandu (31. januar).

Selektor Ilija Stolica, uz pomoćnika Sašu Ilića, odradio je prvi trening s fudbalerima na koje će računati tokom turneje, a pre nego što su izašli na teren svi igrači su bili negativni na testiranju na virus korona.

– Turneja je zamišljena sa idejom promocije naše lige i naših superligaških igrača, isto tako može da nam pokaže da u perspektivi možemo da računamo na neke nove igrače koji su do sada bili u drugom planu, a sa turnejom možda iskoče u prvi plan i u budućnosti budu kandidati za najbolju selekciju – rekao je Ilija Stolica.

Selektor U21 reprezentacije Srbije, koji je dobio poverenje da povede selekciju na turneju, istakao je komplekstonst situacije zbog toga što u isto vreme moraju i fizički da pripremaju igrače.

– Posle ove turneje očekuje ih nastavak superligaške sezone. S druge strane, ova ekipa je prvi put zajedno pa moramo da uigramo i neke taktičke finese. U svakom slučaju sve ovo je jedan lep izazov za nas, momci su već na prvom treningu pokazali visok nivo motiva, verujem da će sve biti kako treba i da ćemo imati uspeha.

Pročitajte još

Stolica je rekao i da su prestojeći rivali već skenirani.

– Mislim da ćemo imati dva dobra protivnika. SAD je kvalitetniji rival i dobro je da će susret sa njima biti drugi na turneji. Pred prvi meč imaćemo veliku vremensku promenu, period aklimatizacije biće kraći, a ispred sebe protivnika koji ovu utakmicu doživljava kao istorijsku. Biće izuzetno motivisani, tako da nas očekuje dobra utakmica – kazao je srpski strateg pre nego što se okrenuo selekciji SAD.

– Drugi meč je u Orlandu, igrači SAD koji nastupaju u MLS ligi pripremaju se još od 9. januara za naš meč. Oni su u decembru igrali sa Salvadorom i Panamom i obema selekcijama su dali po šest golova. Radi se o ekipi koja ima izuzetno visok kvalitet, liga im je u ekspanziji. Biće sigurno zanimljivo i radujemo se ovim izazovima koji nas očekuju. Na našim igračima je da pokažu da se i na terenima u Srbiji igra dobar fudbal, a ponavljam, možda se neko od njih nametne i za sledeće akcije najboljeg nacionalnog tima – rekao je Ilija Stolica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike