Obradović se u suzama oprostio od Ivkovića: Kume, zauvek ćeš biti tu! (FOTO)

20.09.2021

15:25

0

Potresne scene na komemoraciji povodom smrti Dušana Ivkovića

Obradović se u suzama oprostio od Ivkovića: Kume, zauvek ćeš biti tu! (FOTO)
Copyright FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Tužno, pretužno… Komemoracija povodom smrti Dušana Ivkovića održana je u Beogradu.

Emocije su bile opipljive, na licima jasan i nesakriven bol zbog odlaska jednog od najvećih. Opraštali su se od Dude redom predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dugogodišnji prijatelji i košarkšaki radnici, a onda je došao red i na trenera Partizana, Ivkovićevog kuma Željka Obradovića.

Gutao je bol Obradović, oči su mu bile pune suze, ali je ponos na poznanstvo i prijateljstvo, pa zašto ne reći i zahvalnost zbog toga, učinio da Željko uspe da se obrati najtužnijem skupu.

Otišao je čovek koji je meni bio sve, učitelj, mentor, prijatelj, kum, sve. Njegovo nasleđe je ogromno, vaspitavao je i podizao veliki broj igrača, pomagao im da budu i bolji ljudi. Među njima sam i ja – pričao je Obradović, pa se prisetio kako mu nije bilo svejedno da saopšti Ivkoviću da završava igračku karijeru i prelazi u trenere:

MNPress/N.Parausic

– Najveće priznanje dao mi je kada mi je rekao da imam neverovatnu intuiciju, pazi sad, to meni kaže Duda. Zbog njegovih burnih misli često je reagovao burno, ali ko od nas nije preterivao. Uvek je bio spreman na razgovor, da se izvini.

pročitajte još:

Obradović je, koliko juče, bio u Grčkoj, u zemlji u kojoj Ivkovića smatraju za košarkaško božanstvo.

Nema čoveka koji me i sada u Grčkoj nije pitao za Dudu. Kume, ovde si zauvek i zauvek ćeš biti – zaključio je Obradović, gledajući u fotografiju Dušana Ivkovića i pokazujući rukom na srce.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike