Stojaković se oprostio od učitelja: Deco, želim vam sreću kao što sam je ja imao kada sam sreo Dudu

17.09.2021

10:50 >> 10:51

0

Stojaković se oprostio od učitelja: Deco, želim vam sreću kao što sam je ja imao kada sam sreo Dudu
Copyright Dušan Ivković / MN Press

Jedan od najvećih srpskih košarkaša Predrag Stojaković uputio je oproštajne reči povodom smrti svog trenera Dušana Dude Ivkovića.

Krilo Sakramento Kingsa iz njegovih najslavnijih dana poželelo je svojim naslednicima na parketu da imaju trenera kao što je on imao Dudu Ivkovića kada je iz Crvene zvezde prešao u solunski PAOK:

 – Počivaj u miru! Želim svim mladim košarkašima koji se bore za jedno skromno mesto u svetu košarke, da imaju sreću kao sto sam je i ja imao i da sretnu čoveka kao što je Dušan Ivković. Doživotno zahvalan!

Stojaković je prešao iz Crvene zvezde u PAOK sa 16 godina, a tamo ga je zajedno sa drugim omladincem crveno-belih Milanom Reljićem dočekao “pater familias” srpske košarke. Talentovani krilni igrač brzo se privikao na zahteve Ivkovića i već sa 17 godina posle nekoliko povreda uspeo je da se nametne za ulogu najvažnijeg igrača ekipe. Odatle je sa 1998. godine otišao u NBA za Sakramento, ali je zauvek ostao zvezdaš i “paokovac”:

Predrag Stojaković, Mirko Pavlović/MN Press

– Vezan sam za PAOK. Ne mogu da zaboravim period u ovom klubu i sve ono što su mi pružili klub i navijači. Nisam mogao da budem hladan i da se ponašam kao suvi profesionalac. Uvek sam pričao sa saigračima i razgovarali smo o tome da je PAOK najbolji klub u Evropi i da bi napustili klub samo zbog NBA lige. Nisam mogao sebe da zamislim u bilo kom drugom klubu na Starom kontinentu, iako sam imao ponudu Panatinaikosa pred sam odlazak u Ameriku. Živeo sam dugo u Solunu i zaista sam imao sreće da me ljudi zavole i da ja zavolim grad. I danas to nosim u sebi – rekao je Stojaković grčkim medijima, a preneo ga je Hot Sport.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike