Novak sigurno obara jedan rekrord u 2021. godini

16.01.2021

07:39

0

Autor: Milan Nastić

Srbin će i teoretski prestići Federera po broju nedelja na prvom mestu

Novak sigurno obara jedan rekrord u 2021. godini
Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Kako sada stvari stoje Novak Đoković će i teoretski oboriti rekord Rodžera Federera po broju nedelja na prvom mestu početkom marta.

Naime, ATP je odlučio da trenutni sistem bodovanja sigurno ostane na snazi do 15.marta, što znači da će prvom reketu sveta ostati isti bodovi,šta god uradi na Australijan openu.

Razlog takve odluke leži zbog modifikovanog kalendara za 2021. godinu, odnosno da važi bolji rezultat koji su ostvario na istom turniru u prethodne dve godine.

Pročitajte još

Podsetimo, Novak je prošle godine osvojio 2000. bodova na Australijan openu i 750 na ATP kupu i oni će sigurno ostati na snazi do polovine marta, što znači da će prvi cilj koji mu je bio u 2021.godini da postane prvi igrač u istorji sa najviše nedelja na prvommestu biti ostvaren, a sada sledi borba i za sledeće rekorde.

Nema dileme da mu je glavni da ove godine osvoji što više grend slemova i time ako je moguće da se što više približi dvojici najboljih za sada Rodžeru Federeru i Rafi Nadalu koji imaju po 20 titlula, a srpski teniser tri manje na najprestižnijim teniskim turnoirima na svetu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike