Naslednik Nikole Jokića dominira (video)

04.11.2020

10:33

0

Autor: D. B.

Filip Petrušev najkorisniji igrač ABA lige u oktobru

Naslednik Nikole Jokića dominira (video)
Copyright MN Press

Kada tokom jednog meseca imate prosek od 21 poena, 7.4 skokova, 1.4 blokade i indeks korisnosti 22.8, a vaš tim pobeđuje, logično je da vas proglase za najkorisnijeg igrača tokom prethodnih tridesetak dana.

Pročitajte još: Igrač oko koga su ratovali Zvezda i Partizan ponovo u Srbiji

Baš ovo je pošlo za rukom Filipu Petruševu, mladoj nadi Mega Soccerbeta, centru kome predviđaju blistavu karijeru i jednog dana sigurno mesto u NBA ligi. Zbog toga i ne čudi što ga uveliko smatraju naslednikom Nikole Jokića.

– Nisam znao šta da očekujem pre starta sezone. Prvi put igram kao profesionalac i nisam znao kako će sve to da izgleda. Znao sam, međutim, da ću imati priliku da igram i da se dokažem. Možda je start bio i bolji nego što sam očekivao, ali sam uvek verovao u rad koji ulažem i talenat koji imam. Upoznavali smo se tokom predsedzone, mnogo smo naučili jedni od drugima i videli smo da možemo da budemo nešto specijalno. Sa druge strane nismo znali šta možemo da očekujemo. I pored dobrih rezultata znam da možemo još mnogo da napredujemo – tvrdi Petrušev.

Momak koji je studirao na univerzitetu Gonzaga govrio je i kvalitetu ABA lige.

– Jako je ovo takmičenje. I to ne u teoriji, već u praksi. Imamo predstavnika u Evroligi, četiri u Evrokupu i pet ili šest timova koji igraju na najvišem nivou. Ovo je zahtevna liga i definitivno kvalitetnija od takmičenja na koledžima. Igrate protiv starijih igrača i izazov je mnogo veći nego što je to slučaj u NCAA – nema dilemu Petrušev.

Tokom oktobra Mega je pobedila na tri od pet mečeva. Porazi su stigli u poslednja dva kola i to u duelu protiv Crvene zvezde i Mornara, dakle učenika Evrolige i Evrokupa. Što se tiče najboljih ostvarenja u oktobru Petrušev je imao 29 poena protiv Mornara, 11 skokova na meču sa Crvenom zvezdom, tri blokade protiv Barana, protiv kojih je ostvario i rekord u dosadašnjem delu karijere u ABA ligi po broju indeksnih poena – 28.

Pročitajte još: Megin biser, Nikola Mišković, za 24sedam, otkriva tajnu perfektnog starta u ABA ligi

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike