KRAJ: Mega-Crvena zvezda 73:76

25.10.2020

10:40 >> 13:06

0

Srpski okršaj u podne

KRAJ: Mega-Crvena zvezda 73:76
Copyright MN Press

Matine termin je doneo pravu dramu u hali sportova “Ranko Žeravica”.

Posle velike borbe i pravog trilera u samoj završnici Crvena zvezda je uspela da savlada Megu – 73:76 (18:24, 17:16, 18:15, 20:21).

Utakmica je rešena poenima Lojda sa penala, posle čega trojka Petruševa nije prošla kroz obruč. Pre svega toga je trener crveno-belih Saša Obradović isključen zbog protesta, dok su i Hol i Lojd poslednji kvartal igrali povređeni.

Najefikasniji u Zvezdi bili su Lojd sa 19 i Kuridža sa 13 poena, dok je kod Mege Petrušev pored 22 poena imao 11 skokova, a Simonović je dodao 16 poena.

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

40′ – DRAMA I POBEDA ZVEZDE

Mišković greši prilikom dodavanja za Petruševa. Lojd kreće na prodor, pa ostavlja za Lazića koji promašuje trojku. Davidovac je bio na skoku, vratio loptu u koš za novi tajm-aut Jovanovića na 16 sekundi pre kraja (70:74). Tražio je trener Mege brze poene i brz faul potom. Nisu ga poslušali, previše driblinga Tepića, ali je Mišković uspeo da pogodi trojku na pet sekundi pre kraja (73:74). Bogićević je crtao napad, Lojd je bio najglasniji na klupi. Upravo je Lojd dobio loptu, Tepić ga je odmah faulirao. Sudije su gledale snimak kako bi ustanovili koliko je vremena ostalo do kraja. Lojd je pogodio oba (73:76). Petrušev je pokušao za tri, promašio je. Zvezda je pobedila

39′ – NEIZVESNOST SE NASTAVLJA

Kuridža poentira pod košem, Jovanović traži minut odmora. Petrušev, uz malo sreće, uspeva da poentira. Lojd nije pronašao prostor za šut, Hol je krenuo na prodor, sudije su pokazale da je to faul Smita, njegova peta, to se nije dopalo klupi Mege, Jovanović se uhvatio za glavu u znak protesta. Hol pogađa oba penala (70:72).

38′ – TROJKA SMITA, SIMONOVIĆ ZAVRŠIO MEČ

Smit ostaje sam u ćošku i pogađa za tri. Ročesti ostavlja loptu za Terija koji pogađa pod faulom Simonovića, to je peta lična košarkaša Mege. Teri je dao dodatno bacanje za izjednačenje (68:68). Mišković promašuje trojku.

37′ – CEROVINA ZA VOĐSTVO

Teri poentira, Cerovina daje trojku, pa krade loptu, ali Simonović ne pogađa za tri (65:62).

35′ – ČETVRTA LIČNA PETRUŠEVA, HOL SE POVREDIO

Petrušev pravi grešku u postavljanju bloka, to m uje četevrta lična. Lojd ide na pdoro, vraća prednost svom timu (60:61). Jovanović traži tajm-aut. Hol se okliznuo i povredio, hramljući se preselio na klupu, ušao je Ročesti. Mišković je bio siguran sa penala (62:61).

34′ – TEPIĆ PRAVI PROBLEME ZVEZDI

Tepić dolazi do poena iz okreta. Lojd kreće na prodor, fauliran je, bio je siguran sa penala. Tepić ostavlja loptu Petruševu za lake poene na obruču pored Terija. Kuridža promašuje trojku. Lojd pravi faul i sprečava nove lake poene Petruševa. Sa klupe traže nesportsku, sudije pokazuju da nema elemenata za to. Tepić brži napad Zvezde sprečava faulom. Hol pogađa iz prodora (60:59).

32′ – MEGA VODI, LOJD SE VRATIO

Mega igra odlično u odbrani, Zvezda ne uspeva da nađe prava rešenja u napadu. Petrušev je bio polovičan sa penala, a Zvezdien muke u napadu traju. Simonović je sa penala doneo prednost svom timu (56:55). Lojd se vratio na teren posle problema sa povredom.

30′ – ZVEZDA VODI, LOJD SE POVREDIO

Lojd poentira posle prodora, Kazalon daje trojku za vođstvo Mege (53:52). Lojd je promašio trojku i doskočio na nogu Kazalona. Ostao je da leži na parketu sa bolnom grimasom. Sudije su gledale snimak i ustanovile da je bila nesportska lična. Lojd je sa peškirom na licu otišao na klupu, nije u stanju da izvede tri slobodna bacanja. Volden je ušao u igru, pogodio je sva tri penala. Volden je napravio odličnu fintu, ali nije pogodio. Simonović i Petrušev nisu uspeli da pogode na obruču. Zvezda ima minimalnu prednost pred odlučujući kvartal (53:55).

28′ – CEROVINA I PETRUŠEV ANULIRALI PREDNOST

Cerovina spušta zaostatak na samo dva. Tajm-aut Milenka Bogićevića koji menja isključenog Obradovića na klupi Zvezde. Davidovac promašuje za tri, Petrušev zakucava za izjednačenje (50:50).

27′ – ZVEZDINI PROBLEMI U REKETU

Petrušev i Cerovina lagano dolaze do ksokova u napadu pored Terija. Simonović je polovičan sa penala (8/10 sa penala).

26′ – VOLDEN SIGURAN, MEGA NE ODUSTAJE

Kuridža i Lojd pogađaju, ali nemaju rešenja za raspoloženog Simonovića na drugoj strani. Tepić uz to uspeva da iznudi faul Terija odličnom fintom, ali je polovičan sa penala (43:48).  Volden sa dva slobodna bacanja odbija nalet. Simonović pravi grešku prilikom dodavanja

24′ – MEGA SPUŠTA ZAOSTATAK, OBRADOVIĆ ISKLJUČEN

Simonović se odlično snalazi u reketu. Hol traži faul, Obradović je ljut, dobija tehničku grešku, Simonović pogađa sa penala. Obradović je nastavio sa protestima, dobio je drugu tehničku, pa je isključen. Hol promašuje za tri, Kuridža hvata loptu, Smit ga faulira. Polovičan je sa penala (39:44). Simonović se izborio za loptu, pogodio je jedno slobodno bacanje (40:44).

22′ – LOJD ZA TRI

Lojd, najbolji strelac Zvezde, je ostao potpuno sam na šutu za tri i to je znao da kazni. Mišković pravi sjajnu fintu, gradi sebi poziciju, promašuje sa poludistance, Tepić faulom zaustavlja kontru Lojda. Cerovina zatim faulira Hola ,to mu je četvrta lična, a Kuzmić pravi faul u napadu (35:43).

21′ – TREĆA LIČNA PETRUŠEVA

Simonović promašuje za tri,Petrušev se bori za loptu i pravi treću ličnu. Jovanović ga odmah vadi iz igre (35:40).

20′ – ZVEZDA VODI NA POLUVREMENU

Volden je želeo da bude nesebičan i da asistira Teriju, lošoe je to učinio. Petrušev nastavlja da pravi probleme odbrani Zvezde, iznudio je faul Voldena i dao oba slobodna bacanja. Volden se iskupljuje pogođenom trojkom. Tepić uzvraća istom merom. Lojd pravi grešku u koracima, Mega je imala poslednji napad u četvrtini, Tepić poentira uz zvuk sirene. Zvezda ima pet poena prednosti na poluvremnu (35:40).

18′ – NOVO ZAKUCAVANJE TERIJA

Volden je previše komplikovao, čekao sa šutom, Teri je “kampovao” u reketu što su sudije primetile. Simonović poentira pod faulom Terija. Realizuje dodatno bacanje (28:34). Ročesti kreće na prodor, pa ostavlja Teriju za zakucavanje. Simanić zatim ostaje potpuno sam na šutu za tri, nije bio ni blizu, a Lojd promašuje polaganje. Kazalon promašuje za tri. Lojd je iznudio faul Smita i pogodio samo jedno bacanje (28:37).

15′ – GREŠKE ROČESTIJA, MEGA SE VRAĆA

Simanić zakucava, sudije pokazuju da se poeni ne priznaju, jer je fauliran pre toga. Boriša upisuje prve poene sa linije penala. Kazalon ide na zakucavanje, Hol to ne dozvoljava, pravi faul. Kazalon promašuje prvo, daje drugo. Hol i Ročesti se nisu razumeli, izgubljena lopta, Simonović pogađa pod faulom Ročestija, pa daje bacanje. Mega je spustila minus na jednocifrenu brojku an pet minuta pre poluvremena (25:34).

13′  – SIMANIĆ U IGRI

U igru je ušao i Boriša Simanoić. Kazalon promašuje za tri, Hol koristi sjajan blok Rita za poene na obruču. Smit promašuje, Simanić hvata loptu. Simonović faulira Rita, to m uje druga lična. Rit promašuje, Davidovac je bio na obruču, ali nije uspeo da vrati loptu u koš (18:32).

12′ – TREĆA LIČNA CEROVINE, ZVEZDA OPET DVOCIFRENA

Lazić i Petrušev promašuju trojke. Kuridža prolazi pored Simonovića, pogađa pod faulom. Daje i dodatno bacanje (18:27). Cerovina je imao visinsku prednost protiv Lojda, ali je koristio lakat i napravio faul u napadu, to m uje treća lična. Lojd zatim daje trojku, svoju prvu na meču, vraća dvocifreno vođstvo i tera Jovanovića na novi minut odmora (18:30).

10′ – RIT PREKINUO SERIJU MEGE

Ni jedni ni drugi ne uspevaju da poentiraju, Mišković je izvukao faul, dva slobodna bacanja, dao je drugo. Lojd je krenuo na prodor, Mišković ga blokira. Rit konačno prekida seriju Mege, pogađa pod faulom, ne daje dodatno bacanje. Mišković zatim pravi grešku u koracima. Lojdu je ispala lopta u poslednjem napadu, dodao je Voldenu, ali nije bilo vremena za šut (18:24).

9′ – OBRADOVIĆ REAGUJE

Tepić ostavlja za Petruševa koji zakucava, Obradović reaguje tajm-autom, prednost od 14 poena pala na svega “+5” (17:22).

8′ – SERIJA PETRUŠEVA

Ročesti u svom stilu poentira sa poludistance, Petrušev koristi zicer, Mišković igra odlično u odbrani i otvara prostor za lagane poene Cerovine. Dobrić zakucava, ali sudije pokazuju da je gazio liniju pre toga. Petrušev zatim daje trojku i nastavlja seriju svog tima (15:22).

6′ – DVOCIFRENA PREDNOST

Nije predah pomogao Megi, Dobrić je ukrao loptu Smitu, a Teri ostavio za Davidovca koji daje lake poene. Cerovina ne pogađa trojku, Petrušev ne uspeva da popravi, Volden daje trojku za još veću prednost (6:20). Petrušev koristi malo prostora da zakuca (8:20).

5′ – ZAKUCAVANJE TERIJA

Dobrić pogađa trojku, Lojd pokreće kontru, ostavlja za Terija koji zakucava, a Jovanović reaguje tajm-autom (6:15).

4′ – MEGA “ČUVA” REKET, OSTAVLJA ŠUT ZA TRI

Odlična akcija i laki poeni za Petruševa pod košem. Kuridža ne pogađa za tri, a Petrušev koristi brzinu da prođe pored Kuzmića koji to ne dozvoljava i pravi jak faul. Tepić ne pogađa sa poludistance. Lojd ide u reket, pa vraća za Hola koji ostaje otvoren u ćošku i daje trojku. Cerovina ne uspeva da uzvrati (6:10).

2′ – TROJKA KURIDŽE

Simonović promašuje trojku, pa ostavlja previše prostora Kuridži koji to kažnjava trojkom (4:7).

1′ – UTAKMICA JE POČELA

Meč je krenuo. Prve poene daje Kuridža, Cerovina zatim pogađa trojku pod faulom, daje dodatno slobodno bacanje. Lojd ide na prodor i poentira (4:4).

11:55′ – STARTNA POSTAVA ZVEZDE

Saša Obradović se odlučio za sledećih pet igrača:

Hol, Lojd, Dobrić, Kuridža, Kuzmić

11:51′ – PETORKA MEGE

Poznata je petorka Mege koja počinje meč:

Smit, Tepić, Cerovina, Simonović, Petrušev

11:45′ – PRIPREME ZA POČETAK

Meč uskoro počinje. Obe ekipe se pripremaju za start.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike