Megin biser, Nikola Mišković, za 24sedam, otkriva tajnu perfektnog starta u ABA ligi

22.10.2020

15:16 >> 13:53

0

Evropski šampion o ulogama trenera Jovanovića, saigračima Tepiću, Petruševu...

Megin biser, Nikola Mišković, za 24sedam, otkriva tajnu perfektnog starta u ABA ligi
Copyright Promo/Ivica Veselinov/Mega Soccerbet

Zakoračila je Mega u sezonu sa znatno izmenjenim sastavom, novim trenerom, kapitenom i generalnim sponzorom, a kao jedan od starosedelaca u klubu koji sad ima dodatak u imenu „Soccerbet“ ostao je Nikola Mišković (21).

Mladi krilni igrač je u reprezentativnom dresu sa selektorom Vladimirom Jovanovićem ostvario do sada najveći uspeh u karijeri – postali su šampioni Evrope 2017. godine u Slovačkoj u konkurenciji do 18 godina. Tadašnji MVP prvenstva nada se da će nove podvige zajedno praviti i na klupskom nivou. Za sada sve ide po planu jer posle tri kola ABA lige Mega sa vrha gleda protivnike sa savršenim skorom od tri pobede.

– Svi treba da budemo zadovoljni kako je krenulo. Igokea, Zadar, pa Cibona… Protiv ekipe iz Zagreba je bilo tesno, ali očekivano, jer nije realno da izgube tri utakmice za redom 40 razlike. Morali su da pokažu reakciju, tako da smo znali da će biti agresivni i da će nam fizički biti teže. Sledeća je Zvezda, koja je najbolji tim u ABA ligi, biće teško i protiv njih i onda posle protiv Mornara. Ali, mi izgledamo sasvim dobro, nismo još dostigli maksimum. Možemo još mnogo da napredujemo i verujem da ćemo biti sve bolji – sumirao je prve utiske posle treće pobede u razgovoru za 24sedam Nikola Mišković.

Mladi košarkaš je napravio paralelu sa timom iz prethodne sezone.

– Ima mnogo promena, ostali smo Marko Simonović, Luka Cerovina i ja. Došli su mladi igrači iz OKK Beograda,  kao i dva starija Milenko Tepić i Dajšon Smit. Ekipa je čini mi se mlađa i neiskusnija nego prošle sezone, ali imamo lepe šanse da napravimo dobar rezultat. Pre svega jer je Vlade Jovanović odličan trener, zahtevan je veoma i mislim da će nas izvesti na pravi put.

Mega i dalje savršena

Kad pomisli na promenu šefa stručnog štaba, Nikoli je u glavi samo jedan detalj.

Najveća razlika između perioda kad smo bili sa Dejanom Milojevićem i ovog sada je dužina jutarnjeg treninga – nasmejao se Mišković. – Baš su dugački, ostaje se da se šutira i radi individualno. Traju nekad i po tri sata. Kod Miloja su bili kraći, uz mnogo trčanja i bilo je kazni kad neko izgubi. A kod Vlada ih za sad nema. Ja ga dobro poznajem jer smo i u reprezentaciji sarađivali. Još tad pred prvenstvo bude napornije jer sve treba da se sabije u mesec dana, a sad ima vremena dovoljno da se sve stigne.

Nikola i njegovi mladi saigrači imaju ove sezone novog mentora i kapitena – Milenka Tepića.

– Super je stvarno, i na terenu i van njega. Mnogo nam znači što je tu, kao i ranije kad je bio Bane Ratkovica. Iza Tepe je bogata karijera, mnogo iskustva. To su igrači koji igraju na poziciji plejmejkera, razumeju košarku, znaju da donesu pravu odluku u trenutku. Meni je mnogo drago što je Milenko došao i samo mu želim da bude zdrav tokom cele sezone.

MN Press

Ovog leta su se ponovo ukrstili putevi Nikole Miškovića i Filipa Petruševa. Njih dvojica su zajedno sa Stefanom Momirovim, koji je takođe stigao u Megu, bili u tom timu koji je Jovanović predvodio do evropskog zlata.

Ne znamo se samo iz reprezentacije, nego još iz perioda kad smo imali deset godina. Filip je sjajan, napredovao je mnogo i što bi stariji rekli: „Narastao je“. Iako mu je ovo prva seniorska sezona, jer dolazi sa koledža, ima mnogo toga da pokaže. Veliki je talenat, nema mnogo takvih „petica“ koje mogu da trče, da šutnu, da skoče, a da su tako tehnički obučeni. Siguran sam da je pred njim svetla budućnost.

Rado se Mišković seti zlatne generacije koja je pokorila Evrokupu.

– Baš su mi proletele tri godine od toga. Većina tih momaka igra ABA ligu… Uskoković koji je bio kapiten sad je u Zvezdi, Pecarski je u FMP, trojica u Megi. Održavamo kontakte i čujemo se s vremena na vreme ili se sretnemo na terenu – zaključio je Mišković.

Nekad je teža KLS nego ABA

Nikola je već 2017. dobio priliku da igra u dresu Mege, ali je svestan koliko je za neke igrače težak prelazak na seniorski nivo.

– Ja sam bio povređen na početku te prve sezone, nisam imao mnogo utakmica u ABA ligi, ali sam na kraju odigrao KLS za Beovuk. Mogu da kažem da su ti dueli bili teži od nekih u regionalnom takmičenju. Mislim da je za mladog košarkaša bitno da igra, bez obzira na nivo. Nema mnogo klubova koji će istrpeti mlade, pa se igrači nažalost izgube. Tu je sad i ABA 2 liga, naša domaća – može da se nađe dobra sredina za razvoj, samo je potrebno da se vredno radi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike