Nadal u čudu zbog Novakove "pretnje" prekidom sezone

17.02.2021

15:22 >> 16:28

0

Autor: Adam Štulić

Španski as dao svoje viđenje trenutne situacije na Turu

Nadal u čudu zbog Novakove "pretnje" prekidom sezone
Copyright Profimedia

Saša Zverev i Novak Đoković su u utorak, posle njihovog duela u četvrtfinalu Australijan opena, istakli su da je stav većine tenisera da sezona ne treba da se nastavi u uslovima koji bi zahtevali karantin pre svakog turnira, a dan kasnije najbolji španski teniser Rafael Nadal bio je malo začuđen tim stavovima svojih rivala.

Drugi reket sveta je posle bolnog poraza od Stefanosa Cicipasa u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Australije dao svoje viđenje trenutne situacije.

– Ne znam, ako se ne varam, mislim da u narednih nekoliko meseci nemamo događaje koji zahtevaju karantin. OK, slažem se, ali da li postoji neki turnir koji zahteva da budemo u karantinu? Grešim li? – upitao je Rafa i nastavio:

– Iskreno, ovo je prvi događaj na kojem smo bili u ovakvoj vrsti karantina. Situacija s kojom se suočavamo je veoma teška i jasno je da je naš sport u problemu… Vlade konstantno menjaju uslove, teško je napraviti predviđanje šta bi moglo da se dogodi, ali stvari su jasne. Imamo dve opcije, da zaustavimo Tur ili da nastavimo. Moje mišljenje je da teško za igrače, biti u “mehuru”, bez porodica na turnirima, ali, s druge strane, ukiliko zaustavimo Tur kada ćemo moći da se vratimo, pod kojim uslovima… Mnogi poslovi će mnogo trpeti, ne samo igrači, mnogi ljudi koji žive od našeg sporta. Moramo da imamo širu sliku, naravno, treba da pronađemo način da zaštitimo igrače, ali moramo da se prilagodimo teškoj situaciji s kojom se suočava ceo svet.

O meču sa Cicipasom, koji je izgubio posle velikog preokreta i vođstva od 2:0, Nadal je rekao:

– Dobro sam odigrao prva dva seta, ali takođe je tačno da je Cicipas posle igrao bolje. Nisam iskoristio nekoliko lopti koje ne bih smeo da propustim. Imao sam nekoliko grešaka u bitnim momentima tajbrejka, koje ne mogu da napravim ako želim da dobijem meč. Dva udaraca, jedan forhend… Igrao sam loše samo na 5:5 u petom setu. Stefanos je danas bio bolji od mene i moram da mu čestitam. Njegov adrenalin se probudio. Bio je visok nivo tenisa. Ovo nije kasatrtofa.

Rada je u jednom trenutku morao da napusti konferenciju, jer ga je uhvatio grč. Kada se vratio, objasnio je da se udaljio od stola kako bi sprečio mimove i situaciju sa jedne od konferencija u Njujorku pre nekoliko godina, kada je doživeo grč, pa imao reakciju koja je kasnije preplavila društvene mreže.

– Pitali ste me da li sam se dobro pripremio i pokazalo se da nisam. Fizički mi je nedostajalo malo više pripreme, nažalost. Nešto slično mi se desilo u Njujorku, jer sam odlučio da se ne povučem, pa je bilo mnogo mimova. To me je mnogo zabolelo tada, ali nadam se da sam sprečio mimove – rekao je Nadal, priznavši da mu je trebalo više vremena za trening.

Pročitajte još

– Nisam mogao da igram ATP kup, pripreme nisu bile savršene, ali mogao sam da se borim do kraja meča. Bila je to propuštena prilika, ali nadam se da ću ih imati još. Propustuio sam mrvicu, tu dodatnu iskru. Svari nisu krenule onako kako se očekivalo, ali ako ništa vraćam se zdraviji kući i gde ću nastaviti da treniram kako bih na drugim takmičenjima bio bolji – rekao je Rafa Nadal.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike