Balkanska pravila: Hrvati menjaju selektora, dovode bivšeg zvezdaša

20.06.2021

11:42

0

Zlatko Dalić sve bliži otkazu, a Robert Prosinečki glavni kandidat da bude njegov naslednik

Balkanska pravila: Hrvati menjaju selektora, dovode bivšeg zvezdaša
Luka Modrić i Zlatko Dalić - Copyright Profimedia

Prvenstvo Evrope još nije završeno za selekciju Hrvatske, ali se u zemlji uveliko spekuliše da će nakon takmičenja aktuelni selektor i tvorac najvećeg fudbalskog uspeha sa prošlog Mundijala Zlatko Dalić napustiti kormilo nacionalnog tima.

Već se priča da će karijeru nastaviti na klupi Fenerbahčea, pa su zato i krenule spekulacije oko njegovog naslednika. Pol poziciju u toj trci zauzima Robert Prosinečki, koji u anketi portala “Indeks” ima podršku 68 odsto čitalaca koji su sa “da” odgovorili na pitanje – “Treba li Prosinečki da postane selektor Hrvatske?”

Bez obzira što je Dalić bio glavni arhitekta ostvarenja u Rusiji, gde su 2018. godine bili vicešampioni sveta, kod Hrvata nema milosti za njegove nešto lošije dane koji su usledili u Ligi nacija i na aktuelnom EP.

– Hrvatska je u poslednjih osam službenih utakmica pobedila jedino Maltu i Kipar. Pobeđuju je i ekipe srednje klase (Mađarska, Slovenija), dok je one vrhunske (Francuska, Portugal), kojima je donedavno i sama pripadala, dobijaju sa pola snage – piše Indeks.

Daliću se zamera gotovo sve, od taktike, izbora igrača, loše atmosfere među igračima, do propuštene prilike da izvrši smenu generacija.

Indeks podseća javnost da je glavni kandidat za mesto selektora Prosinečki, karijeru trenera započeo na klupi Crvene zvezde. Posle period na Marakani od 2010. do 2012. godine bio je trener turskog Kajzerija, selektor Azerbejdžana i BiH, pa opet šef stručnog štaba u Kajzeriju i Denizlisporu.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike