Euro 2020, 11. dan: Dansko čudo u Kopenhagenu, Austrijanci preko Ukrajine do osmine finala EP

21.06.2021

21:50 >> 22:02

0

Najlepša priča na EP ispričana je na Parken stadionu, Austrija osvojila drugo mesto u grupi C

Euro 2020, 11. dan: Dansko čudo u Kopenhagenu, Austrijanci preko Ukrajine do osmine finala EP
Copyright Tanjug/Jonathan Nackstrand/Pool via AP

Holandija je odigrala opušteno svoj poslednji meč u grupnoj fazi takmičenja protiv Severne Makedonije (3:0), jer je već posle 2. kola sa dve pobede obezbedila plasman među 16 najboljih timova na EURO 2020, gde će im se, posle današnjeg rezultata pridružiti i Austrija.

Arnautović, Dragović i drugovi osvojili su drugo mesto u grupi C, pošto su u direktnom duelu bili bolji od Ukrajine 1:0.

U grupi B oba meča su imala kvalifikacioni karakter, a čudo su priredili Danci, koji su se našli u osmini finala EP uprkos dva poraza u prethodnim mečevima. Odlučujućeg dana, Kjer i drugovi su na “Parken” stadionu razmontirali Ruse (4:1) i zahvaljujući pobedi Belgije protiv Finske (2:0) grupnu fazu završili na drugom mestu.

Zasad poznata dva para osmine finala

Šest ekipa je u ovom trenutku izborilo plasman u nokaut fazu EP, a poznata su i prva dva para osmine finala. Italija će igrati protiv Austrije, dok Danci idu na Vels. Belgija i Holandija čekaju neke od najboljih trećeplasiranih selekcija na kraju prve faze EP.

Čudo se dogodilo – Danska je u nokaut fazi EP

Sanjali su Danci čudo i dosanjali ga. Za Kristijana Eriksena pre svega. Nisu zaslužili Skandinavci da završe EP u prvoj fazi, uprkos dva poraza u prva dva meča na šampionatu. U odlučujućem su savladali Ruse 4:1 i zahvaljujući pobedi Belgije protiv Finske (2:0) našli se u osmini finala EURO. Pročitajte detaljnije.

Dragović piše istoriju

Novi štoper Crvene zvezde Aleksandar Dragović na utakmici protiv Ukrajine odigrao je 93. meč za reprezentaciju Austrije, čime se popeo na treće mesto liste igrača sa najviše utakmica u dresu sa državnim grbom. Pročitajte koliko je realno da uđe u istoriju.

Danska gaji nadu

Iako su izgubili prva dva meča na EURO, reprezentativci i navijači Danske imaju čemu da se nadaju na današnjem meču protiv Rusije na “Parkenu”.

Belgijanci za “čist obraz” protiv Finske

Belgija u poslednji meč grupne faze protiv Finske ulazi kao siguran učesnik osmine finala EP. S druge strane, Fincima bod garantuje mesto u drugoj rundi šampionata. Ovo su sastavi za meč u Sankt Peterburgu.

Austrija u osmini finala EP

Austrija je u direktnom duelu za drugo mesto u grupi C savladala Ukrajinu (1:0) i plasirala se u nokaut fazu EP, dok je Španija u meču bez rezultatskog značaja bila bolja od Severne Makedonije. Pročitajte opširnije.

Oproštaj Makedonaca

Duel Severne Makedonije i Holandije nema veliki takmičarski značaj. Goran Pandev predvodiće južne srpske susede poslednji put.

A ovo su sastavi koji će početi duel u Amsterdamu.

Vratio se Arnautović

Ukrajina i Austrija uskoro počinju meč u kojem će odlučiti o učesniku osmine finala EP. Ovo su sastavi:

Udarac za Nemačku

Jedan od najboljih igrača ima problema sa povredom i propušta Mađarsku, a možda i osminu finala. Pročitajte detalje.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike