KRAJ: Zvezda silna protiv Libereca (video)

29.10.2020

16:00 >> 23:39

0

Autor: Adam Štulić

Srpski šampion na stadionu Rajko Mitić ubedljivo slavio u drugom kolu Lige Evrope

KRAJ: Zvezda silna protiv Libereca (video)
Copyright MN Press

Bez Gelora Kange u timu i Dajana Stankovića kraj aut linije, fudbaleri Crvene zvezde su pred praznim tribinama stadiona “Rajko Mitić” na ubedljiv način upisali prve bodove u grupnoj fazi Lige Evrope.

Posle poraza na gostovanju Hofenhajmu (2:0), crveno-beli su drugom kolu drugorangiranog UEFA klupskog takmičenja sve nadoknadili protiv Slovana iz Libereca, koji je najveći srpski stadion napustio sa pet golova u mreži – 5:1 (2:1).

20.45′ – KRAJ

Završena je utakmica. Zvezda je odigrala sjajan meč i savladala češki tim rezultatom 5:1.

20.38′ – PRILIKA ZA GAVRIĆA

Odličnu priliku imao je mladi fudbaler Zvezde u 87. minutu. Ušao je u kazneni prostor po levoj strani, sa sedam, osam metara je šutirao u kontra ugao, ali je golman gostiju istrčavanjem skratio ugao i uspešno intervenisao. Odmah potom Pankov je zamenio Falćinelija, a Vukanović Kataija.

20.36′ – NOVE PROMENE

U 83. minutu dvostruka izmena u Zvezdi. Ben i Ivanić su napustili igru, zamenili su ih Petrović i Gavrić. Tri minuta kasnije nova promena u gostujućoj ekipi, Sulc je ušao u igru umesto Hromade.

20.33′ – ŽUTI KARTON SANOGO

Čini se bespotrebno, Seku Sanogo dobija žuti karton u 82. minutu. Prethodno je u 66. zbog rasprave sa sudijom sankcionisan i Milan Borjan.

MN Press

20.27′ – PRVE IZMENE

U 75. minutu treneri su napravili prve promene. Rabušic je zamenio Helala, Beran je ušao umesto Matoušeka, dok je u ekipi Zvezde Rodić mesto na terenu ustupio Gobeljiću.

20.20′ – GOOOL, PUKLA “PETARDA”

U 70. minutu Falćineli postiže peti gol za Zvezdu protiv Slovana. Ben je izveo korner sa desne strane, Falćineli je na prvoj stativi šutirao glavom i poslao loptu u mrežu rivala.

20.18′ – GOOOL, MAJSTORIJA KATAIJA!

Zvezda u 68. minutu pravi veliki korak ka važnom i ubedljivom trijumfu. Katai je sve sam uradio, uzeo je loptu na polovini gostiju iskosa po desnoj strani, sam je vukao dvadesetak metara, izdržao duel sa nekoliko fudbalera rivalskog tima i potom sa destak metara šutirao i matirao golmana Slovana.

20.13′ – BORJAN SPAŠAVA ZVEZDU

Imali su dobru situaciju gosti u 62. minutu. Slobodan udarac na 17 metara od gola, na centralnom delu terena, Mara je odlično šutirao preko živog zida i kada su svi već videli loptu u mreži, iskusni golman crveno-belih je sjajnom paradom sačuvao mrežu.

20.08′ – ŠTETA, PROPALA SJAJNA KONTRA

Sjajna prilika da Zvezda prelomi rivala u 58. minutu. Dugo je trajala gužva pred golom Borjana, Česi su se izborili za korner posle kojeg je “sevnula” odlična kontra crveno-belih. Povukao ju je Ben, proigrao je na levoj strani Kataija, koji je ušao u kazneni prostor i u momentu kada je želeo da proigra usamljenog saigrača na drugoj strani sustigao ga je jedan defanzivac Slovana i zasmetao mu dovoljno da istrčali Ngujen uhvati loptu.

MN Press

20.00′ – GOOOL, ZVEZDA PONOVO IMA DVA GOLA VIŠE! (VIDEO)

Sjajno je Zvezda počela drugo poluvreme, Gajić postiže gol u 50. minutu. Katai je odlično vukao loptu nekoliko desetina metara, proigrao je Bena, koji se na ivici kaznenog prostora spetljao, ali se lopta odbila do desnog beka, koji nije imao težak zadatak da je prosledi u praznu mrežu istrčalog golmana Libereca.

19.56′ – BEZ PROMENA NA ODMORU

Drugo poluvreme je počelo, treneri nisu ništa menjali u sastavima tokom pauze u odnosu na početak meča.

19.40′ – POLUVREME

Čim je istekao 45. minut meča, glavni arbitar Verisimo je odsvirao kraj prvog poluvremena.

MN Press

19.38′ – IVANIĆ PROMAŠUJE SJAJNU PRILIKU

Sjajna prilika za crveno-bele u 44. minutu meča. Akcija kao kod drugog gola, samo sa obrnutim ulogama. Ovoga puta je Ben prošao po levoj strani, vratio je povratnu ka Ivaniću, koji iz izgledne situacije nije najbolje zahvatio loptu i šutirao je iz prve daleko pored gola.

19.35′ – GOL, LIBEREC SE VRAĆA (VIDEO)

U 41. minutu gosti postižu gol i vraćaju se u meč. Dugo je trajala opasnost pred golom crveno-belih, nekoliko puta domaći nisu uspeli da izbiju loptu daleko od opasne zone, što su fudbaleri češkog kluba kaznili, preko Matoušeka, koji je zatresao mrežu Borjana sa dvadesetak metara.

19.31′ – STATIVA!

Na isteku 37. minuta igre sjajna minijatura Kataija, kojeg su milimetri delili od postignutog gola. Povukao je iskusni ofanzivac Zvezde loptu iskosa sa leve strane ka sredini igrališta, sa 25 metara je odlično šutirao u bliži donji ugao gola Slovana čiji je golman već bio savladan, ali ga je ovoga puta sačuvala stativa.

MN Press

19.24′ – PRETE I GOSTI

Koliko toliko su se gosti stabilizovali posle, za njih, šokantnog početka meča. U 28. minutu su imali dobru priliku, posle centaršuta Mikule sa leve strane Hilal je bio usamljen na desetak metara od gola Borjana, šutirao je glavom, ali je lopta otišla preko gola.

19.19′ – PRILIKA ZA FALĆINELIJA

Tek što su gosti pošli sa centra, Zvezda je imala novu dobru priliku. Posle malog “karambola” u kaznenom prostoru Slovana, Falćineli je natrčao na loptu koja je krenula da izlazi iz šesnaesterca i sa 15-ak metara šutirao snažno iz prve, ali preko gola.

MN Press

19.17′ – GOOOL, ZVEZDA DUPLIRALA PREDNOST! (VIDEO)

Zvezda od 22. minuta vodi 2:0, strelac je ponovo Ben. Ovoga puta je najveći deo posla odradio Mirko Ivanić. Odlično je vezista crveno-belih prošao po levoj strani, sa gol aut linije je uputio odličnu povratnu loptu na visinu penala, gde se našao Ben i snažnim udarcem iz prve drugi put zatresao mrežu Slovana.

19.11′ – ZVEZDA TRAŽI DRUGI GOL

Pokušao je Mirko Ivanić u 17. minutu iskosa sa leve strane, sa desetak metara, ali je njegov šut odbranio Ngujen. Posle kornera nije bilo veće opasnosti za goste.

19.03′ – ODLIČNA PRILIKA ZA ZVEZDU

Sjajna prilika za crveno-bele u 9. minutu. Gajić je prošao po desnoj strani, centrirao je u kazneni prostor po zemlji, Nikolić je usamljen natrčao na loptu i šutirao iz prve sa desetak metara, ali je golman gostiju uspeo da interveniše. Iz odbitka je pokušao Falćineli, ali je njegov šut bio izblokiran.

19.01′ – GOOOL, VODI ZVEZDA! (VIDEO)

Zvezda vodi od 7. minuta golom Bena. Trajala je opasnost pred golom gostiju nekoliko trenutaka. Najpre je Katai obišao golmana i uputio centaršut iz kaznenog prostora sa leve strane, ali je Tijani na petercu izbio loptu na ivicu kaznenog prostora. Na pravom mestu se našao Rodić i iz prve je vratio ka petercu, gde je našao Ben i glavom je poslao u mrežu rivala.

19.00′ – PRVI PRETE GOSTI

U 5. minutu prvi su zapretili gosti. Tijani je presekao dodavanje Zvezdinih fudbalera na 40-ak metara od gola, povukao je loptu nekoliko koraka i šutirao snažno, ali preko gola.

18.55′ – POČEO MEČ

Prvi su sa centra krenuli fudbaleri Crvene zvezde, koji će u prvom poluvremenu napadati ka golu ispod južne tribine stadiona “Rajko Mitić”.

18.40′ – SEĆANJE

Fudbaleri Crvene zvezde i Slovan Libereca sastaće se u četvrtak od 18.55 u 2. kolu Lige Evrope. Biće to drugi put da češki klub gostuje u Beogradu, a prethodno su se ovi rivali sastali septembra 2006.

Kad je Slovan prošli put bio u Beogradu: Biševac branio, Delije nisu videle gol (video)

U 1. kolu istog takmičenja, ali tada drugačijeg formata, Slovan je prvo slavio u Liberecu 2:0, zatim i 2:1 u Beogradu.

18.17′ – ZVEZDINI IGRAČI SE ZAGREVAJU NA POMOĆNOM TERENU

Igrači su izašli na zagrevanje. Fudbaleri Slovana se za utakmicu pripremaju na glavnom terenu stadiona “Rajko Mitić”, dok se crveno-beli zagrevaju na pomoćnom igralištu.

24sedam/J. Terzić

18.08′ – ANĐELKOVIĆ I BIŠEVAC OPTIMISTI

Nekadašnji defanzivci Crvene zvezde Dušan Anđelković i Milan Biševac nadaju se da će njihovi naslednici u crveno-belim dresovima ostvariti povoljan rezultat protiv Slovana.

Dušan Anđelković za 24sedam: Neka se u četvrtak ponovi Sparta

– S pravom se može verovati u pobedu Zvezde. Sviđa mi se kako Deki radi, napravio je miks mladih i iskusnih igrača. Dobro su izgledali u Nemačkoj i malo je falilo da utakmica ode u drugom smeru. Samo da je realizovana jedna od šansi na 0:0… Sada igraju kod kuće i bez obzira na dolazak navijača ili ne, verujem da će pobediti – rekao je Anđelković.

Utakmicu protiv Slovan Libereca 28. septembra 2006. godine Milan Biševac zauvek će pamtiti, pošto je duel završio kao golman zbog povrede tadašnjeg čuvara mreže Ivana Ranđelovića.

Biševac za 24sedam o golmanskom iskustvu protiv Slovana: Branio sam kao Vanja Grbić

– Ailton je hteo da brani, ali rekao sam mu: “Beži, bre, tamo, idi, daj neki gol!” Bilo je interesantno. Kada sam stao na gol, lopta me je vukla, već kod prve akcije sam izašao baš visoko, i onda je neko od igrača Slovana probao da me lobuje sa 40 metara. Već sam video loptu u mreži, rek’o, gde odmah iz prvog šuta da primim gol, ali, srećom, otišla je pored.

17.50′ – SASTAVI

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Milunović, Degenek, Rodić, Nikolić, Sanogo, Katai, Ivanić, Ben, Falćineli.

Slovan: Ngujen, Mikula, Čaluš, Tijani, Sadilek, Koščelnik, Hromada, Mara, Moskera, Matušek, Helal.

17.32′ – SLOVAN ZADOVOLJAN I BODOM

Trener Slovana iz Libereca Pavel Hoftih izuzetno poštuje fudbalere Crvene zvezde, napominjući da crveno-beli nemaju neke slabosti u timu.

Trener Slovana se nada: Sa bodom ćemo biti zadovoljni

– Najveća opasnost za našu odbranu biće igrači iz napada. Moram da istaknem da su kao tim odlilčni, i teško je izdvojiti pojedinca. Kad jedan ispadne, drugi popunjava. Ako mogu da poredim Zvezdu i Gent, mislim da su kompaktnija i bolji u defanzivi od našeg prethodnog protivnika – kazao je Hoftih.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike