Dušan Anđelković za 24sedam: Neka se u četvrtak ponovi Sparta

27.10.2020

16:33 >> 23:02

0

Autor: Jovan Terzić

Bivši bek Crvene zvezde optimista pred duel sa Slovanom, protiv kog je 2006. i sam igrao

Dušan Anđelković za 24sedam: Neka se u četvrtak ponovi Sparta
Copyright MN Press

I dalje nema zvanične potvrde da li će Crvena zvezda ugostiti Slovan Liberec pred praznim tribinama ili će određeni broj gledalaca moći na stadion, što je sigurno važan faktor za ovaj duel 2. kola Lige Evrope (četvrtak, 18.55).

-Da nije tako, odnosno da publika može normalno na stadione, ne bismo sada pričali o tome da li je Zvezda favorit. I sada je, ali sigurno da nije isto igrati pred Delijama i pred praznim tribinama – ističe Dušan Anđelković u razgovoru za 24sedam.

Bivši bek crveno-belih bio je akter prethodnih duela sa Slovanom, 2006, kada su Česi slavili 2:0 u Liberecu i 2:1 u Beogradu, što im je donelo plasman u grupu Lige Evrope.

-Drugačiji su bili timovi tada i danas, pa nema svrhe porediti, ali generalno Zvezdi ne leže timovi da tog istočnog podneblja. Uvek igraju tvrdo, čvrsti su i borbeni. Sećam se da nisu imali nekog pojedinca koji se isticao, već su timski bili vrlo dobri, disciplinovani. Tamo smo primili golove u najgore moguće vreme: pred kraj prvog poluvremena i u 90. minutu, ali smo i pored 0:2 svi verovali da ćemo nadoknaditi zaostatak u revanšu. Navijači su bili sjajni, toliko su bili glasni da smo se svi naježili po izlasku na teren, ali nažalost, gol već u 2. minutu nas je potpuno presekao. Bilo je to posle kornera – razočarano se priseća Anđelković.

Zvezda je u prvom kolu izgubila u Nemačkoj od Hofenhajma 0:2, dok je Slovan kod kuće pobedio Gent 1:0 i pokazao da mu ne smeta mnogo to što ne igra prvenstvene utakmice zbog korone.

-Nema to mnogo uticaja. Nije ta njihova pauza toliko duga da bi ispali iz ritma. Pokazali su, uostalom, to pobedivši Belgijance, koji su bili favorit.

I pored dobrog starta Slovana, Anđelković je optimista.

-S pravom se može verovati u pobedu Zvezde. Sviđa mi se kako Deki radi, napravio je miks mladih i iskusnih igrača. Dobro su izgledali u Nemačkoj i malo je falilo da utakmica ode u drugom smeru. Samo da je realizovana jedna od šansi na 0:0… Sada igraju kod kuće i bez obzira na dolazak navijača ili ne, verujem da će pobediti. Neka bude kao protiv Sparte pre tri godine – priželjkuje bivši defanzivac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike