Šćepanović: Ovo je pravi Partizan

06.10.2020

22:02 >> 22:11

0

Autor: M. Rogač

Trener crno-belih zadovoljan posle prve pobede u sezoni

Šćepanović: Ovo je pravi Partizan
Copyright MN Press

U taboru Partizana napokon mogu na kratko da odahnu, jer je posle dva poraza na startu sezone, stigla i prva pobeda. Crno-beli su savladali još jednog nesuđenog četvrtfinalistu iz prethodnog izdanja Evrokupa – ekipu Venecije (95:73). Trener Vlado Šćepanović je bio zadovoljan zbog energije koju su na terenu Hale sportova “Ranko Žeravica” prikazali njegovi izabranici.

– Veoma bitna utakmica i pobeda za nas, posle poraza od Huventuda na njihovom terenu. Taj meč u Badaloni uopšte nije bio problematičan. Kada dođete do 15 poena prednosti na košarkaški način i kasnije izgubite, uz to imate deset situacija da završite susret… To je nešto što se dešava u sportu i mi smo za to krivi. Nekad lopta uđe, nekad ne. Bila je to veoma dobra utakmica protiv vrhunske ekipe koja u svojim redovima ima dvojicu evroligaških igrača, to se zaboravlja, i koja posle četiri koja u Španiji ima učinak od tri pobede i jednog poraza.

Tomas i Mekintajer pokrenuli “parni valjak”

Alarm se upalio nekoliko dana kasnije kad je Partizan doživeo poraz od debitanta u ABA ligi – čačanskog Borca.

– Tad se dogodilo nešto što se dogodi jednom u godinu dana. Vratili smo se emotivno i mentalno ispražnjeni iz Badalone posle bolnog poraza, a nije lako za jedan dan da sve ponovo bude u najboljem redu. Borac će tek da pokaže da je ozbiljna ekipa. Nije alibi, ali to nismo bili mi. Ovo večeras je ekipa Partizana.

Loši procenti šuta nisu segment koji brine Šćepanovića.

– Igrao sam košarku 20 godina i ne možete da očekujete na početku sezone da šut bude na visokom nivou. Pogotovo posle pauze od šest meseci. Dešavaju se velika iznenađenja u svim takmičenjima jer je to nešto na šta nismo mogli da utičemo. Šut je realativna stvar, dolazi sa samopouzdanjem, sa dobijenim utakmicama, sa dobrom odbranom… Bićemo na visokom nivou.

Uroš Trifunović protiv Venecije nije ulazio u igru.

– To je bila moja odluka večeras, odlučio sam se za iskusnije igrače.

Partizan u subotu čeka derbi u ABA ligi sa ekipom Budućnosti. Trener crno-belih bi želeo da vidi slično izdanje njegovog tima.

– Ovo je način na koji Partizan treba da igra. Ne pričam o broju poena koliko ćemo da postignemo, već o energiji i odbrani, to je jedino merilo. Partizan ne da može, nego mora da igra ovako – poručio je Šćepanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike