KRAJ: Partizan-Venecija 95:73

06.10.2020

18:14 >> 20:33

0

Autor: N. St.

Crno-beli dobili drugi meč u grupnoj fazi takmičenja

KRAJ: Partizan-Venecija 95:73
Copyright MN Press

Pobeda za prekid loše serije. Posle dva poraza na startu sezone (Huventud, Borac), Partizan je stigao do trijumfa.

Uspeli su da se iskupe za greške i da u hali sportova “Ranko Žeravica” savladaju Veneciju – 95:73 (23:23, 19:20, 33:15, 20:15).

U drugom meču grupne faze Evrokupa je presudilo drugo poluvreme. Razigrao se Rašon Tomas, pratio ga je Kodi Miler-Mekintajer, odbrana je bila na visokom nivou, sve to zajedno je donelo trijumf crno-belima.

Najefikasniji kod pobednika bili su Tomas sa 22 i Mekintajer sa 18 poena, dok se kod gostiju istakao Vat sa 16 poena.

Tok meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

40′ – TRIJUMF PARTIZANA

Partizan je slavio. U Beogradu su savladali Veneciju – 95:73.

38′ – PITANJE POBEDNIKA JE ODAVNO REŠENO

Pitanje pobednika se ne postavlja već neko vreme. Partizan ima veliku prednost i jedino pitanje je konačan rezultat. Mika je ranije završio meč zbog pet ličnih (90:68).

35′ – PARTIZAN ČUVA PREDNOST

Partizan se pita za sve u nastavku. I pored ogromne prednosti nastavljaju sa agresivnom igrom u odbrani, bore se za skokove u napadu i čuvaju vođstvo na polovini poslednje deonice (86:62).

33′ – ZAKUCAVANJE DANGUBIĆA

Dangubić je primio loptu na liniji za tri poena, odlučio se da krene u prodor, zakucao i naterao trenera De Rafaelea da traži tajm-aut (82:60). Po povratku na parket Dej dobija petu ličnu i završava utakmicu ranije.

32′ – PARTIZAN KONTROLIŠE DEŠAVANJA

Partizan kontroliše dešavanja na terenu. Pejdž pogađa trojku, Venecija je potom krenula u kontru, igrači su se spetljali i poklonili loptu crno-belima na osam minuta pre kraja (80:60).

31′ – MOZLI ZAPOČINJE POSLEDNJI KVARTAL

Poslednja deonica započinje poenima Mozlija. Vot vraća na drugoj strani (77:60).

30′ – VELIKA PREDNOST CRNO-BELIH

Mekintajer se razigrao, Mozli pogodio iz teške situacije. Pred poslednjih 10 minuta Partizan ima veliku prednost – 75:58. Kako je izgledala treća deonica najbolje govori jedan zanimljiv podatak. Tomas je dao 16, a cela ekipa Venecije 15 poena (33:15).

28′ – PARTIZAN NA KRILIMA TOMASA

Nemaju gosti rešenje za Tomasa, dao je oba penala. Potom gube loptu, Mekintajer kreće u kontru, Kazarin se baca po loptu u stilu fudbalera i pravi faul, sudije pokazuju da je nesportska lična. Mekintajer daje oba penala, pa daje poene sa poludistance za velikih “+15” (71:56).

27′ – RAZIGRANI TOMAS

Tomas je posebno raspoložen za igru. Dao je 12 poena za sedam minuta u četvrtini. Ostao je na šutu za tri, gosti su odlučili da ne izađu na taj šut, pogodio je, tajm-aut za Veneciju (63:54). Vat je dao oba penala, Tomas nastavio seriju na drugoj strani na tri minuta pre kraja četvrtine (65:56).

26′ – ČETVRTA LIČNA ZA DEJA

Venecija je u problemu, Dej je faulirao Tomasa na šutu, što mu je četvrta lična. Tomas je pogodio oba penala, a Dej je ostao u igri i pored problema sa faulovima. Stoun je krenuo u prodor, Dangubić ga je dobro čuvao, Tomas je otežao šut Stounu, a De Rafaele je tražio faul, bunio se i dobio tehničku. Jaramaz nije dao slobodno bacanje. Dobar napad Partizana, sjajan potez Jaramaza i laki poeni Mike za prvo osetnije vođstvo  (60:52).

25′ – TOMAS UNEO ENERGIJU

Zbog problema sa faulovima Tomas nije igrao mnogo u prvom delu, ali se u drugom vidi njegova energija. Sjajno je zakucao u kontri (53:50). Dej je ušao u igru posle pauze sa tri lične, iznudio je faul Mike i pogodio oba penala. Tomas koristi to što ga čuva Dej, ide na njega, Bramos prilazi da pomogne i faulira ga. Tomas poentira i daje dodatno bacanje. Crno-beli vode na sredini treće četvrtine (56:52).

23′ – GORDIĆ BRŽI OD SIRENE

Agresivna odbrana Venecije od starta. Gordić je spasao napad crno-belih, šutirao je iz teške pozicije, bio je brži od sirene i pogodio. Bramos daje trojku, Jaramaz odmah uzvraća (51:50).

21′ – KRENULO DRUGO POLUVREME

Gordić od starta na parketu u drugom delu. Čapel postiže prve poene u nastavku. Mika hvata skok u napadu i vraća loptu u koš (44:45).

20′ – VENECIJA VODI NA POLUVREMENU

Mekintajer je polovičan sa penala, Mika promašuje zicer. Šapel kažnjava grešku odbrane Partizana. Mika poentira iz okreta. Venecija je krenula u napad, Zagorac je napravio odličan potez, uspeo je da iznudi faul Vidmara što mu je treća lična. Šćepanović traži tajm-aut da nacrta poslednji napad u poluvremenu. Ideja Mekintajera i Mozlija nije prošla. Venecija vodi posle prvih 20 minuta (42:43).

– Veoma teško prvo poluvreme, pre svega fizički. Moramo da popravimo neke greške u odbrani, da pre svega hvatamo bolje skokove – rekao je Jaramaz pred odlazak u svlačionicu.

18′ – JARAMAZ RASPOLOŽEN

Jaramaz je raspoložen za igru, posebno akda su prodori u pitanju. Još jednom je fauliran, poentirao je i dao je dodatno bacanje. Vidmar i Mozli vode veliku bitku u reketu, ovog puta je centar Venecije bio uspešniji (37:41).

17′ – SMENE U VOĐSTVU

Timovi se, u poslednjih par minuta, sve češće smenjuju u vođstvu. Sve to uz veliki broj faulova na obe strane. Poenima Fotua sa penala na tri minuta pre poluvremena gosti vode, uz to je Jaramaz narpavio faul u napadu, njegova druga lična (34:38).

15′ – STEFAN JANKOVIĆ, POENI, PA FAULOVI

Stefan Janković daje trojku uz zvuk sirene. Odmah posle toga pravi novi faul, što mu je treća lična. Stefan izlazi, ulazi Nikola Janković (32:33).

14′ – ODGOVOR VENECIJE

Partizan je preko dobre odbrane Zagorca i snalažljivosti Stefana Jankovića poveo (29:28). Gosti su tražili minut odmora, posle čega je Vat poentirao, Stoun dao trojku (29:33).

12′ – ŠĆEPANOVIĆ TRAŽI PETORKU

Kazarin je siguran sa penala, odličan potez Mekintajera koji ostavlja Miku na ziceru (25:28). Šćepanović traži pravu petorku da odgovori na  dobar početak protivnika, Izvadio je Gordića i Dangubića, uveo Mekintajera i Zagorca.

11′ – DOBAR START VENECIJE

Stoun uzima loptu Stefanu Jankoviću, Tonut daje trojku iz driblinga (23:26).

10′ – DEJ U PROBLEMU SA FAULOVIMA

Ostin Dej, jedan od glavnih igrača Venecije u napadu, je ušao u problem sa faulovima, napravio je jedan u napadu, što mu je bila treća lična, pa je morao da ide na klupu. Nikola Janković je pogodio oba penala, a Dangubić je promašio oba. Mika šalje Vidmara na liniju penala, pogađa oba. Nikola Janković je probao za tri, nije bio ni blizu, Dangubić je šutirao, promašio, uhvatio svoj promašaj, nije uspeo da ga ispravi. Prva deonica je gotova (23:23).

9′ – VIDMAR LAKO PORED MIKE

Dobio je centar Vidmar loptu u reketu, lako je izašao na kraj sa Mikom i postigao poene za izjednačenje u prvoj četvrtini (21:21).

8′ – PEJDŽ U SERIJI

Ostaje Čapel sam u ćošku i to kažnjava trojkom. Pejdž koristi blok Jankovića i dolazi do lakih poena. Nepažnja odbrane, Dej daje trojku (20:17). Vidmar faulira Dangubića koji je polvovičan sa linije za slobodna bacanja, Mika je uhvatio promašen drugi penal, nije uspeo da vrati loptu u koš (21:17).

7′ – PEJDŽOVA TROJKA

Pejdž i Mekintajer promašuju za tri, ali crno-beli uspevaju da se izbore za skok u napadu. Nagrada za to je stigla u vidu trojke Pejdža, tajm-aut traži trener Venecije Valter De Rafaele (18:11). Na terenu je Gordić, a Ostin Dej pravi faul u napadu. Janković je izblokiran u reketu.

6′ – DOSTA IZGUBLJENIH LOPTI

U prvih šest minuta utakmice pet izgubljenih lopti. Zagorac pravi faul, Partizan je u bonusu. Dangubić ga menja. Bramos koristi poklon Zagorca i daje oba penala. Jaramaz ide na prodor, pogađa pod faulom i realizuje dodatno slobodno bacanje (15:11). Odmah zatim ga menja Pejdž.

5′ – NIKOLA MENJA STEFANA

Stefan Janković promašuje trojku, Venecija pravi grešku, Šćepanović vadi Stefana i uvodi njegovog prezimenjaka Nikolu u igru, na terenu ostavlja Mozlija. Jaramaz je siguran sa linije penala (12:9).

4′ -PRVI POENI ZAGORCA

Vat poentira, Mekintajer nalazi put do kša, posle promašaja Bramosa Zagorac postiže prve poene. Vat se opet upisuje u strelce (9:7).

2′ – PARTIZAN AGRESIVAN OD STARTA

Od prve sekunde je Partizan krenuo veoma agresivno, presing po celom terenu. Takav stil igre je doneo probleme sa faulovima, Tomas jeć ima dve lične, Mekintajer jednu. Stefan Janković je zamenio Tomasa. Jaramaz je pogodio dugu dvojku (5:3).

0′ – UTAKMICA JE POČELA

Meč u Beogradu je počeo, prve poene postigao je Tomas, pogodio je trojku, Bramos je uzvratio na isti način, uz zvuk sirene (3:3).

20:20′ – ZAGORAC SE VRATIO

U timu je i zvanično Zagorac koji se vraća posle problema sa leđima. Nema Veličkovića i Angole.

20:15′ – IGRAČI SE ZAGREVAJU

Igrači obe ekipe su na parketu hale sportova “Ranko Žeravica”, krenuli su sa zagrevanjem za meč.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike