Tomas i Mekintajer pokrenuli "parni valjak"

06.10.2020

20:44 >> 20:52

0

Autor: M. Rogač

Crno-beli protiv Venecije upisali prvu pobedu u sezoni - 95:73

Tomas i Mekintajer pokrenuli "parni valjak"
Copyright MN Press

Košarkaši Partizana su posle dva gorka poraza, osetili ove sezone i sladak ukus pobede. Crno-beli su prvu pobedničku recku pod vođstvom novog trenera Vlada Šćepanovića upisali protiv italijanske Venecije u Hali sportova „Ranko Žeravica“ – 95:73 (23:23, 19:20, 33:15, 20:15) i sada imaju polovičan učinak u Evrokupu (1-1).

Do prvenca su stigli zahvaljujući dominaciji u skoku (38-21) i odličnim napadačkim izdanjima pre svega Rašona Tomasa (22), a onda i Kodija Milera-Mekintajera (18) i Ognjena Jaramaza (17). Na njihovim krilima je izgrađena visoka prednost tokom treće deonice, koja je sačuvana do samog kraja.

Znali su crno-beli da im na megdan dolaze momci koje su vrlo dobro upoznali prošle sezone. Tada je u „Štark areni“ italijanski tim naneo Partizanu najubedljiviji poraz na evropskom frontu – 83:69 i tako prekinuo niz kluba iz Humske od čak pet pobeda na startu Evrokupa. Sećanje na taj događaj dovoljno je bilo upozorenje pred novi duel sa istim protivnikom, koji je u Beograd stigao sa visokim samopouzdanjem zbog tri zabeležena trijumfa od starta sezone – jedan u Evrokupu, dva u italijanskom prvenstvu.

Bolje su se snašli na početku okršaja Šćepanovićevi izabranici, iako je i kod njih vidljiva bila nervoza zbog imperativa pobede. Posle šest minuta igre trojkom Markusa Pejdža na semaforu je zasijala do tada najveća prednost – 18:11. Međutim, brzo su gosti najavili buđenje i do kraja četvrtine preko Gaspera Vidmara obezbedili izjednačenje.

U drugoj deonici su oba tima popravila igru u odbrani, a u napadu je često znala da zadrhti ruka pri šutu. Partizan je uspevao posle promašaja da obezbedi i drugu šansu, pa ih nepreciznost nije toliko skupo koštala… Venecija je bila sigurnija, držala je vođstvo na svom tasu, ali je prednost na poluvremenu iznosilo samo plus jedan (42:43).

Treća četvrtina je protekla u znaku domaćeg tima. Partizan je počeo da liči na onaj prošlogodišnji, a Rašon Tomas na igrača koji je stigao prošlog leta kao veliko pojačanje. Ubacio je čak 16 poena za tih deset minuta, a gosti su ostali bez odgovora za njegov nalet energije.

Podrška mu je stigla od novajlije Kodija Milera-Mekintajera, kome je očigledno potrebno vreme da pokaže zašto je bio velika želja kluba. Ostavili su crno-beli u trećoj četvrtini protivnika na samo 15 postignutih poena, naspram njihovih 33.

Lekcija iz prvog susreta protiv Huventuda dobro je poslužila ovog puta. „Valjak“ nije dozvolio rivalu da sruši sve ono što je gradio 30 minuta. Ozbiljnost i koncentracija nisu popuštali – pa se prednost samo povećavala. Četiri minuta pre kraja na semaforu je bilo – 88:62. Nije se ništa posebno promenilo u nastavku, pa su Šćepanovićevi izabranici mogli da se raduju prvoj pobedi – veoma bitnoj pre svega za samopouzdanje.

Partizan će u narednom kolu Evrokupa gostovati ruskom Uniksu 14. oktobra, koji je savladao turski Bahčešehir. Venecija će istog dana dočekati francuski Burž.

Partizan: Mika 8 (6sk), Miler-Mekintajer 18 (4sk, 6as), Zagorac 4 (6sk), Pejdž 8, Dangubić 3 (4sk), Gordić 2 (3as), S. Janković 5 (3sk), Jaramaz (17, 2sk, 2as), N. Janković 2 (2sk), Tomas 22 (2-2 za tri, 5-4 za dva, 9-8 bacanja), Trifunović, Mozli 6 (7sk).

Venecija: Dej 5, Bramos 11, Kazarin 2, Stoun 3, Vot 16 (4sk),  Tonut 8, Vidmar 8 (4sk), De Nikolao, Macola, Ćerela 8, Fotu 3, Čapel 9 (5sk).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike