Radonjić: Pokazali smo reakciju, nadam se povratku nekih igrača

01.04.2021

21:03 >> 21:06

0

Autor: N. St.

Trener Zvezde zadovoljan posle pobede

Radonjić: Pokazali smo reakciju, nadam se povratku nekih igrača
Copyright MN Press

Upisala je Crvena zvezda 10. evroligaški trijumf ove sezone. U poslednjem meču elitnog takmičenja u Beogradu su došli do pobede protiv Makabija (76:64).

Trener Dejan Radonjić je imao dovoljno razloga za zadovoljstvo.

– Dobra utakmica za nas. Pre meča sam rekao da će meni najvažnije biti kako ćemo reagovati posle poraza od Armanija. Video sam na početku da imamo više energije i veći fokus u odnosu na taj meč. Zadovoljan sam kako smo odigrali, pokazali smo veliku želju i na kraju slavili u poslednjem ovosezonskom meču u Beogradu u Evroligi – rekao je Radonjić.

Ponovo u timu nije bilo Voldena i Rita, a ni Kolom nije bio u sastavu.

– Zadovoljan sam načinom na koji smo odigrali meč. Reakcija je bila dobra i to se videlo od starta. Držali smo taj kontinuitet igre dosta dugo i da ne igramo u serijama kao što nam se dešavalo često ove sezone. Odbrana je bila konstantna, pronalazili smo rešenja u napadu. Radićemo dosta u narednom periodu. Nadam se i povratku nekih igrača. Probaćemo da nađemo način da igramo slično kao u ovoj utakmici. Potrošnja je ogromna, ritam je naporan, ali ćemo napraviti plan posle odmora.

Čeka ih utakmica sa Cedevita Olimpijom u nedelju.

– Jako veliki problem za nas u seriji teških utakmica. Od 11. februara pa do danas igramo u proseku tri meča nedeljno. U tom rasporedu je trenažni proces specifičan i moramo da koristimo svaki momenat da dođemo do zadovoljavajućeg modela. Treba voditi računa o mnogim segmentima što nije jednostavno u ovakvom rasporedu. Nadam se da ćemo iz ove situacije sa povredama i svim problemima koji traju moći da koristimo svakog igrača, jer su nam svi bitni – jasan je Radonjić.

Njegov kolega sa klupe Janis Sferopulos u prvi plan stavlja problem sa energijom.

Bilo je očigledno da smo bili u igri dokle god smo imali snagu. Dobro smo igrali odbranu, lopta se dobro kretala. Kako je meč odmicao ponestajala nam je energija. Istrošili smo se protiv Barselone. Rezervoar nam je bio prazan. U drugom poluvremu je Zvezda igrala još čvršće. Mi smo se mučili u napadu, pravili smo dosta grešaka, Zvezda je preuzela konce igre i slavila – zaključio je Sferopulos.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike