KRAJ: Zvezda od velikog minusa do dvocifrenog trijumfa u Beogradu

01.04.2021

18:15 >> 20:41

0

Autor: N. St.

Crveno-beli savladali izraelski tim

KRAJ: Zvezda od velikog minusa do dvocifrenog trijumfa u Beogradu
Copyright MN Press

Odigrali su košarkaši Crvene zvezde poslednji evroligaški meč u Beogradu za ovu sezonu. U utakmici bez velikog rezultatskog značaja su dočekali Makabi.

Posle preokreta i nadoknađivanja dvocifrenog minusa su slavili – 76:64 (15:21, 18:13, 20:11, 22:19).

Bez Korija Voldena, Duopa Rita i Kina Koloma su puleni Dejana Radonjića uspeli da na pravi način obraduju malobrojne navijače koji su ušli u “Pionir“.

Do trijumfa su ih predvodili Lojd (21, 6 izg.l) i Dobrić (13), uz odličnog Noka (10, 10sk). Na drugoj strani je Dorsi dao 14 poena.

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

Pročitajte još:

40′ – KRAJ

Utakmica je završena. Pobeda Zvezde – 76:64.

38′ – NOKO ZA “+10”

Dorsi krade loptu i pogađa, posle čega Dobrić pogađa za tri (69:61). Simonović igra odličnu odbranu i hvata loptu, Brajant ga faulira. Lojd nastavlja da insistira na šutu za tri, promašuje, ali Noko hvata novi skok i pogađa (71:61). Ujedno dolazi do dabl-dabl učinka od 10 poena i 10 skokova.

36′ – TROJKE

Brajant je pogodio uz faul i dao je dodatno bacanje (51:48). Dobrić promašuje za tri, Kaloiaro je posle faula promašio oba penala. Lojd je imao otvorenu trojku, nije je pogodio. Dorsi jeste na drugoj strani, pa Radonjić reaguje minutom odmora (61:54). Lojd je iznudio dva penaal i pogodio, Dorsi je dao trojku, Simonović je uzvratio istom merom (66:59).

34′ – SVE SE VRTI OKO DAVIDOVCA

Davidovac pogađa za tri. Uskoković igra odličnu odbranu, ali ni on ni Davidovac ne uspevaju to da nagrade poenima u kontri. Makabi traži šut za tri, Dobrić gazi liniju posle finte šuta (58:48). Posle tajm-auta Noko igra odličnu odbranu i krade loptu, a Lojd konačno pogađa prvu trojku na utakmici (61:48).

32′ – ČVRSTA ZVEZDA

Davidovac je iznudio četvrtu ličnu Džounsa, Lojd je poentirao za prvo dvocifreno vođstvo Zvezde (55:45). Dorsi ja na to odgovorio trojkom (55:48).

30′ – PONOVO DAVIDOVAC!

Uskoković pogađa dugu dvojku, Žižić je fauliran u reketu, bio je polovičan. Lojd je uzeo loptu, ostavio za Davidovca koji pravi sjajnu fintu, ide na polaganje i završava akciju i treću četvrtinu poenima (53:45).

28′ – ŽIŽIĆ I KURIDŽA

Hol promašuej za tri, Žižić je pogodio pod faulom Kuridže i dao dodatno bacanje (48:44). Žižić potom faulira Kuridžu koji je dao jedno bacanje (49:44). Dibartolomeo promašuje otvorenu trojku.

26′ – SJAJNA IGRA CRVENO-BELIH

Posle promašaja Vilbekina je Lojd uzeo loptu, krenuo na prodor, Kaloiaro se postavio i pao, Lojd je pogodio, a sudije su pokazale da je faul odbrane. Džordan daje dodatno slobodno bacanje. Lazić potom krade loptu i  polaže je u kontri za tajm-aut Sferopulosa (45:39). Fantastična odbrana Zvezde, Vilbekin promašuje, a Davidovac to nagrađuje trojkom (48:39). Bender sa penala prekida seriju srpskog tima (48:41).

24′ – MAJSTORIJA DAVIDOVCA

Brajant pogađa za tri. Noko hvata promašaje saigrača osmim ofanzivnim skokom i poentira (37:39). Ponovo oprečne odluke sudija. Jedan je pokazao da je napad za Zvezdu, drugi da je za Makabi. Ponovo su imali kraći razgovor posle kog Džouns nije pogodio trojku. Lojd je promašio trojku, ali je uhvatio svoj promašaj pa pronašao Davidovca koji uz malo sreće pogađa pod faulom i daje dodatno bacanje (40:39).

22′ – LOJDOVA GREŠKA I ODLUKA SUDIJA KOJA JE ZBUNILA MNOTE

Noko poentira i donosi prednost Zvezdi. Lojd potom gubi loptu (35:34). Džordan je uspeo da se iskupi za grešku, postavio se u odbrani i iznudio faul Džounsa.  Arbitri su potom imali kratak “sastanak” i doneli odluku da se poeni Džounsa ipak priznaju i da je faul bio posle izbačene lopte (35:36).

20+’ – RADONJIĆ O ODBRANI I NAPADU

Trener Zvezde Dejan Radonjić je dao kratku analizu viđenog u prvom poluvremenu.

– Defanzivno je bilo dobro u drugom kvartalu. Moramo da zadržimo isti pristup i da poboljšamo igru u napadu u nastavku.

20′ – ZVEZDA UZVRATILA PRED PAUZU

Simonović ide na prodor i promašuje, Noko hvata loptu i vraća je u koš. Faulovi u napadu na obe strane (31:34). Dibartolomeo pravi grešku u koracima. Odličan potez Lojda i poeni preko Dibartolomea (33:34). Lojdu potom lopta ispada iz ruke, Radonjić ga vadi iz igre. Džouns nije pogodio, Lazić je probao sa svoje polovine, nije bio ni blizu koša. Makabi ima samo poen prednosti na pauzi (33:34).

18′ – ZAKUCAVANJE DOBRIĆA

Dobrić je promašio otvorenu trojku, Noko se izborio za  loptu, ali je Uskoković potom izgubio. Kaspi je vratio poklon istom merom. Majstorija Dobrića, trk i zakucavanje za aplauze malobrojne publike koja je ušla na tribine. Dobrić je potom ukrao loptu, tražili su svi u Zvezdi nesportski faul, niko se nije oglasio od arbitara. Tek prilikom polaganja je Brajant faulirao Dobrića, žalili su se i igrači na faul pre toga, arbitri su ostali nemi. Ognjen je bio siguran sa penala (29:32). Brajant promašuje, a Žižić pogađa pod faulom Lojda i promašuje dodatno bacanje (29:34).

16′ – USKOKOVIĆ

Lazić nije uputio šut na vreme. Brajant je šutirao, lopta je bila na obruču u momentima kada su sudije pokazale da je Noko faulirao Žižića, lopta je prošla kroz obruč, a Radonjić je reagovao tajm-autom pre novog napada gostiju (21:30). Žižić vraća dvocifreno vođstvo, a Noko uspeva da se iskupi za grešku (23:32). Uskoković ponovo pogađa sa poludistance i opet tera Sferopulosa da reaguje (25:32).

14′ – KAZNA MAKABIJA

Hol konačno prekida seriju protivnika poenima. Uskoković potom poentira sa poludistance, Sferopulos reaguje (19:25). Posle nekoliko promašaja na obe strane je Lojd iznudio faul i pogodio oba penala (21:25). Potom je Lojd previše oklevao, usporio je, loptu mu je ukrao Brajant, a Dorsi pogodio trojku (21:28).

12′ – MAKABI NA DVOCIFRENOJ RAZLICI

Blajzer je ostao sam i pogodio trojku (15:24). Davidovac je potom izgubio loptu. Džouns zatim donosi prvu dvocifrenu prednost gostima (15:25). Lazić i Davidovac promašuju trojke, pa posel novog napada trojku ne pogađa ni Lojd.

10′ – PENALI ZA KRAJ DEONICE

Zvezda nekoliko napada pokušava da reši preko Kuzmića i to im ne polazi za rukom. Džouns postiže svoje prve poene na meču, Radonjić reaguje tajm-autom (12:19). Dobrić promašuje za tri, Kuridža je fauliran pod košem, dao je prvo, promašio drugo bacanje. Usledila je “razmena” slobodnih bacanja, Brajant i Lojd su bili sigurni. Poslednji napad u deonici je imao Makabi, Vilbekin je promašio (15:21). Statistika prve deonice najbolje govori stanje na semaforu, Zvezda je u prvih 10 minuta uputila 12 šuteva za dva poena i dala samo jedan.

8′ – BENDER, PA SIMONOVIĆ

Veliki broj faulova Makbija u napadu. Kaloiaro je napravio drugu ličnu. Kuzmić greši, Dobrić faulom sprečava lake poene, sudije razmatraju da li je bila nesportska i odlučuju da pogledaju snimak. Ostali su pri prvobitnoj odluci. Bender uz malo sreće doalzi do poena (9:13). Dobrićev promašaj kažnjava Bender. Simonović pogađa za tri (12:15).

6′ – SERIJA GOSTIJU

Igra u serijama, Dibartolomeo pogađa trojku za vođstvo (6:7). Lojd je zaustavljen, posle čega je Simonović promašio zakucavanje. Dobrić prekida “prazan hod” i daje trojku (9:7). Istom merom odgovara Vilbekin (9:10).

4′ – BUĐENJE MAKABIJA

Odličnu odbranu igra Zvezda, Lazić je iznudio novi faul u napadu, ali nisu uspeli to da nagrade trojkama. Žižić je postigao prve poene za goste (6:2). Potom se u strelce upisao i Kaspi (6:4).

2′ – DOBAR POČETAK ZVEZDE

Dobro je Zvezda započela meč, Lojd je postigao prve poene, Hol je dao trojku, a Lazić je odličnim potezom iznudio faul u napadu Vilbekina. Noko je uz to promašio par zicera pod košem. Džordan je potom bio polovičan sa penala (6:0).

20:43′ – PETORKA CRVENO-BELIH

Radonjić se odlučio za sledećih pet za početak meča: Hol, Lazić, Lojd, Simonović, Noko

20:35′ – ZVEZDA JE SPREMNA

Igrači Zvezde su spremni za večerašnji meč

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike