Zvezdina noć za zaborav

30.03.2021

18:44 >> 20:08

0

Autor: Adam Štulić

Jedno od najlošijih izdanja crveno-belih ove sezone

Zvezdina noć za zaborav
Copyright MN Press

Jedno od najlošijih izdanja Crvene zvezde milanska Olimpija je maksimalno iskoristila da iz Beograda odnese veoma ubedljivu pobedu u 32. kolu Evrolige – 93:72.

Bez lakše povređenog Korija Voldena i od ranije odsutnog Duopa Rita, crveno-beli su protiv izabranika Etorea Mesine pali bez da su i pokušali da ispariraju razigranom rivalu, kojeg je predvodio nekadašnji član srpskog evroligaša Kevin Panter.

Očigledno dodatno motivisani zbog poraza od Zvezde u Milanu, košarkaši italijanskog tima su tokom celog meča bili kao pit bul, koji je posle ujeda dobio grč vilice i nije popuštao pritisak do poslednjeg zvuka sirene.

Sam početak meča mogao je da nagovesti da se Zvezdi ne piše dobro. Slično kao na utakmici protiv Himkija, crveno-beli su skoro pet minuta bili bez koša, što su gosti, za razliku od ruskog tima, kaznili i brzo stekli dvocifreni plus (10:0).

Sa raspoloženim samo Ognjenom Dobrićem, koji je bio najzaslužniji za to što Milano iz dvorane “Aleksandar Nikolić” nije odneo još ubedljiviji trijuf, tim Dejana Radonjića nije mogao da očekuje nešto više.

Tek na momente su Lojd, Simonović i Jagodić Kuridža u prvih 20 minuta igre uspevali da zaustave zahuktalog rivala, koji je iz minuta u minut neumoljivo podizao razliku. Bez ofanzivnog skoka i sa pet promašenih slobodnih bacanja u prvom poluvremenu, minus od 11 poena delovao je kao odličan rezultat, iako u poslednjem napadu gostiju leže svi razlozi ubedljivog neuspeha.

Naime, Zvezdini košarkaši imali su pred poslednje 24 sekunde dva faula do bonusa, ali su dozvolili da Kevin Panter ubaci trojku uz zvuk sirene i tako značajno olakša saigračima ostatak meča.

Panter je na večerašenjem duelu promašio prva četiri šuta za tri poena, ali kada je ušao u seriju nije mogao da stane. S druge strane, Zvezda je tokom svih 40 minuta bila bez prepoznatljive energije, što su iskusni košarkaši Olimpije znalački kažnjavali, i u jednom trenutku zapretili da crveno-belima nanesu jedan od najubedljivijih poraza u klupskoj istoriji (87:58, 36. minut).

ZVEZDINO HVALA SEZONCIMA
Crveno-beli su uoči utakmice s Milanom odlučili da se na još jedan simboličan način oduže najvernijim navijačima, koji su uoči početka sezone kupovinom sezonskih ulaznica rešili da pomognu klubu. Pored standardnih fotografija vlasnika godišnjih karata, koje se nalaze na tribinama, marketing tim Zvezde je odlučio da njihova imena budu ispisana u grbu koji se nalazi na centru terena.

Promo/KK Crvena zvezda

Promo/KK Crvena zvezda

CRVENA ZVEZDA – OLIMPIJA MILANO 72:93

(12:22, 24:25, 15:28, 21:18)

CRVENA ZVEZDA: Hol 7, Lojd 22, Uskoković 5, Davidovac 2, Lazić -, Radanov -, Dobrić 14 (4/5 za tri), Simonović 7, Jagodić Kuridža 7, Kuzmić 4, Noko 4.

OLIMPIJA MILANO: Panter 23, Ledej 14, Micov 4, Moraskini 6, Rol 3, Rodrigez – (8as), Tarzuski 9, Biliga -, Šilds 14, Bruks 3, Hajns 11, Datome 6.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike