Završnica protiv Efesa podsetila zvezdaše na gubitak Kupa posle trojke Davidovca: Koji poraz je bolniji?

23.12.2021

09:10

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli bili su na korak od toga da savladaju aktuelnog prvaka Evrope u gostima

Završnica protiv Efesa podsetila zvezdaše na gubitak Kupa posle trojke Davidovca: Koji poraz je bolniji?
20200216vmCZ - Copyright MN Press

Crvena zvezda propustila je u Istanbulu veliku priliku da baci na kolena prvaka Evrope Anadolu Efes. Takva šansa se retko pruža, posebno u gostima. Tim Dejana Radonjića zaista je odigrao na vrhunskom nivou i držao je konce igre u rukama sve do tri minuta pred kraj.

Posle poena Nejta Voltersa sa linije za slobodna bacanja Zvezda je povela 81:74 na tri minuta i 10 sekundi do kraja. I ispostavilo se da je do završetka meča dala samo još dva, a primila je 10 poena. Dovoljno da Vasilije Micić reši obračun sa linije za slobodna bacanja.

Treba reći i da je sudijski kriterijum bio upitan, kao i da su mnoge pristalice crveno-belih ljute što je Stefanu Lazareviću trojka preinačena u dvojku na nešto manje od pet minuta do kraja utakmice. Da nije, možda bi se sada govorilo o drugačijem ishodu.

Zvezda je prošle godine imala veliku priliku da osvoji trofej u regularnom delu utakmice. Viđena je tada prava drama. Crveno-beli su vodili 71:66, a onda i 76:70 posle trojke Dejana Davidovca kada je delovalo da je sve rešeno. Posle toga usledila je neverovatna završnica u kojoj je Markus Pejdž pogađao, a Zvezda pravila greške. Sve je rezultiralo odlaskom u produžetak gde su se crno-beli bolje snašli i došli do trofeja Kupa posle dobre igre Ognjena Jaramaza, nešto slično kao što je sinoć odigrao Vasilije Micić.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Markus Pejdž sa 21 poenom, Jaramaz je dodao 19 poena. od Zvezde Lorenzo Braun je unacio 17 poena, Davidovac 16, a Panter, današnji igrač Partizana – 12.

Jednostavno, tako se namestilo… Kao i u Nišu. Pitanje za zvezdaše – koji im je poraz bolniji, gubitak Kupa ili ispuštena šansa da se prvak Evrope baci na kolena?

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike