Partizan ne može bez Pantera! Cedevita Olimpija šokirala crno-belu Arenu!

11.12.2021

19:53

0

Autor: A. Š.

Crno-beli poraženi u derbiju kola AdmiralBet ABA lige

Partizan ne može bez Pantera! Cedevita Olimpija šokirala crno-belu Arenu!
kk partizan cedevita foto kaca (8) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Obradovićev Partizan definitivno nije isti tim kada u ekipi nije Kevin Panter. Sjajni američki bek dobio je udarac na nedavnom gostovanju u Parizu protiv Metropolitana, zbog čega je morao da propusti derbi 11. kola AdmiralBet ABA lige protiv Cedevite Olimpije, koja je u završnih 10 minuta iskoristila sve poklone crno-belih i iz beogradske Arene odnela izuzetno važnu i veliku pobedu - 96:89 (26:27, 23:22, 22:19, 25:21).

Svi preduslovi za lepo crno-belo veče u najvećoj dvorani na Balkanu bili su ispunjeni. Sasvim solidno popunjene tribine Partizanove kuće s navijačima rapoloženim da pruže neophodnu podršku mladom timu, kojeg je iz prvih redova bodrio i najtrofejniji trener u istoriji kluba iz Humske Duško Vujošević.

 Ipak, već na otvaranju meča bilo je vidljivo da košarkaše oba tima čeka neizvesna i rovovska borba, u kojoj su crno-beli, možda i najviše, zatajili u segmentu koji nema nikakve veze sa rivalom. Čak devet promašenih slobodnih bacanja u utakmici koja je više od 30 minuta bila na jednu loptu, na kraju je moralo da se odrazi na konačan rezultat.

Kada je Smailagić sa četiri vezana poena inicirao mini seriju Partizana 6:0, koja je na kraju rezultirala najvećim plusom "valjka" na večerašnjem meču (38:30, 15. minut posle poena Zagorca), delovalo je da duel kreće na vodenicu domaćih, međutim, goste su u život, uglavnom s linije penala, vratili Murić i Ferel, da bi trojkom Pulena do odlaska na veliki odmor potpuno neutralisali prednost crno-belih.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

U drugom poluvremenu i te kako se osetio izostanak Kevina Pantera. Dok je šut sa distance donekle i služio Obradovićeve izabranike prednost, istina minimalna, bila je na strani crno-belih, ali u kritičnim periodima treće i, pogotovo četvrte, četvrtine jasno se videlo da Partizanovim košarkašima nedostaje lider sposoban da sudbinu utakmice uzme u svoje ruke.

I dok su crno-beli bezuspešno tražili koliko toliko smislena rešenja u napadu, usput promašujući slobodna bacanja, nedostatak komunikacije u defazivi surovo su kažnjavali, pre svih Pulen i Blažić (trojke za 85:75 u 35. minut), mada su kola po crno-bele nepovratno krenula nizbrdo već na samom otvaranju završnog kvartala, kada su Radovanović i Hodžić pogodili vezane trojke za, dotad najvećih plus sedam gostiju (77:70).

Ono što, pored svega, svakako može da koliko toliko ublaži izuzetno bolan poraz crno-belima jeste slika sa kraja meča, kada su navijači gromoglasnim skandiranjem i pesmom ispratili u svlačionicu Željka Obradovića i njegove izabranike.

PARTIZAN: Ledej 17, Zagorac 4, Avramović 15, Koprivica 1, Dangubić 5, Smailagić 5, Miletić, Mur 15, Glas 3, Trifunović 8, Madar 16.

CEDEVITA OLIMPIJA: Pulen 19, Ferel 15, Edžam 6, Duščak, Murić ć14, Ogast 6, Blažič 19, Hodžić 3, Sčuka, Omić 2, Radovanović 12.

Rezultat 11. kola AdmiralBet ABA lige

Petak
Borac - FMP 77:80

Subota
Krka - Crvena zvezda 70:71
Partizan - Cedevita Olimpija 96:89
SC Derby - Igokea 21.00 (TV Arena sport 2)

Nedelja
Mega Basket - Split 12.00 (TV Arena sport 1)
Cibona - Budućnost 19.00 (TV Arena sport 3)
Zadar - Mornar 21.00 (TV Arena sport 2)

     
Standings provided by SofaScore LiveScore
 

BLOG UŽIVO:

40. minut: Ougust novim lakim poenima prekida mini seriju Partizana. Ferel pravi nesportski faul nad Ledejom 50.5 sekundi pre kraja. Iskusni Amerikanac pogađa oba puta. Obradović traži minut odmora. Crno-beli su na minus sedam i imaju napad - 96:89. Kraj! Cedevita Olimpija je pobedila 96:89.

39. minut: Madar pogađa dva bacanja, a potom Mur poentira uz faul i ubacuje dodatni penal - 94:87.  

38. minut: Sve teža situacija za crno-bele. Posle dva pogođena bacanja Mura, trojku pogađa Blažič. Dva i po minuta pre kraja, gosti vode 92:80. Posle dva pogođena bacanja Smailagića, lake poene postiže Ougust i verovtno stavlja tačku na meč - 94:82 pred završna dva minuta meča.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

36. minut: Posle tehničke greške Pulenu, Madar je promašio slobodno bacanje, a Ledej potom ubacio trojku. Precizan s poludistance bio je Pulen, a posle izgubljene lopte Ledeja, Ferel podiže prednost Cedevite Olimpije na plus 11, 89:78. Madar promašuje otvorenu trojku na isteku 36. minuta.

35. minut: Pulen pogađa trojku na isteku napada za novi najveći plus gostiju - 82:74, 35. minut. Ledej je polovičan s linije penala, a potom Blažič pogađa trojku za prvu dvocifrenu prednost na meču - 85:75, 35. minut.

34. minut: Propustili su crno-beli tri napada da uhvate rezultatski priključak, posle čega Ferel pogađa dva bacanja - 79:72, 34. minut. Mur je precizan oba puta s linije penala.

32. minut: Četvrti kvartal otvoren je sa dva ubačena bacanja Zagorca, posle čega Radovanović i Hodžić pogađaju trojke za maksimalnih plus sedam gostiju - 77:70, 32. minut. Avramović iz prodora poentira i prekida seriji rivala.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

30. minut: Cedevita Olimpija je bolje završila treći kvartal. Poenima Blažiča u kontri i trojkom Pulena stigli su gosti do plus četiri (71:67) 38 sekundi pre odlaska na poslednji dvominutni odmor. Avramović je pogodio jedno od dva bacanja. Na kraju treće deonice 71:68 za slovenački tim.

28. minut: Na trojku Murića, trojkom odgovara Madar. Na drugoj strani Ougust zakucava, gosti vode 66:65 u 27. minutu. Madar pogađa dva bacanja, Partizan vodi 67:66 pred završna dva minuta treće deonice.

26. minut: Dve trojke je pogodio Trifunović, između njih je šut van linije 6.75 ubacio Ferel, koji potom sa dva pogođena bacanja poravnava rezultat u 26. minutu - 61:61. Polovičan s linije penala je Smailagić.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

24. minut: Brzih 6:0 Cedevite Olimpije, seriju trojkom prekida Ledej - 55:55, 24. minut. Polovičnim učinkom Radovanovića s linije penala gosti vode 56:55 na ulasku u 25. minut.

22. minut: Posle skoro dva minuta igre u trećoj deonici, prve poene u nastavku meča postiže Ledej van linije 6.75 - 52:49. Radovanović poentira na obruču.

20. minut: Završeno je prvo poluvreme. Partizan je stao skroz u napadu, a imao je problema i da se brani, tako da ga je Cedevita Olimpija stigla na kraju prvog poluvremena. 49:49

19. minut: Raspala se igra Partizana na oba kraja. Cedevita Olimpija prilazi na 47:46. Obradović zove tajm-aut.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

18. minut: Partizan ima probleme u odbrani, ali pogađa u napadu i tako čuva prednost. 47:42

16. minut: Cedevita Olimpija posle svog tajm-auta prelazi na presing po celom terenu, što daje rezultat, jer vezuje četiri poena. Obradović odmah to seče i traži tajm-aut.

15. minut: Zagorac hvata ofanzivni skok i daje koš uz faul. Golemac traži tajm-aut. 38:30

15. minut: Partizan pravi mini-seriju 6:0 i stiže do prednosti od 35:28, svoje maksimalne večeras. To prekida Blažič penalima. 35:30

12. minut: Nekoliko nepotrebnih grešaka Partizana, ali Cedevita Olimpija ih greškom ne koristi. Madar je digao Arenu na noge atraktivnim driblinzima, ulazom i poenima. I dalje je velika borba. 31:28. Avramoviću je dosuđena treća lična greška, što je potencijalni problem za crno-bele.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Kraj prve četvrtine, 27:26

10. minut: Velika se borba vodi. Partizan je prvo u žestokom naletu poveo 27:23, ali je Pulen trojkom zaustavio crno-bele. Gosti su opet promenili odbranu, stali su u meč-ap zonu, a crno-beli ne uspevaju da se prilagode i prave neke greške. Ipak, na prvi mali odmor odlaze sa minimalnom prednošću. 27:26

8. minut: Ledej, Madar i Avramović vezuju poene posle dobrih odbrana. Odatle ipak sve kreće. Partizan preuzima vođstvo, a Golemac traži tajm-aut. 22:21

7. minut: Ne uspeva da se poveže Partizan. Pronašao je "žicu" u napadu, ali opet gostima dozvoljava poene iz druge šanse. 15:18

24sedam/Katarina Mihajlović
 

5. minut: Partizan ima problema da organizuje napad, ne uspeva da se prilagodi agresivnoj odbrani Ljubljančana. Edžim postiže dva penala, a na drugoj strani Dangubić sam završava ulazom i zakucavanjem! 10:14

4. minut: Posle razmene trojki Murića i Mura, rezultat se dugo nije menjao. Konačno, posle skoro dva minuta bez koša, Blažič pogaša oba penala. 8:10

2. minut: Ledej je dao poene sa penala. Blažič je odgovorio trojkom, a Dangubić trojkom uz faul, ali i promašeno dodatno bacanje. Jako tvrde odbrane, oba tima su u početku zatvorila reket.

1. minut: Počeo je meč, Cedevita Olimpija ima prvi napad i koristi ga posle ofanzivnog skoka. Balša Koprivica je zabeležio lepu blokadu, nad Alenom Omićem. 

Legendarni i najtrofejniji trener Partizana Duško Vujošević bodriće crno-bele večeras protiv Cedevita Olimpije.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike