Nikad ne potcenjuj srce šampiona! Zvezdin herojski preokret i pobeda u Novom Mestu!

11.12.2021

18:06

0

Autor: A. Š.

Crveno-beli u završnih 10 minuta okrenuli 18 poena zaostatka

Nikad ne potcenjuj srce šampiona! Zvezdin herojski preokret i pobeda u Novom Mestu!
foto00~1 - Copyright AdmiralBet ABA liga/Drago Perko/košarki.si

Nikad ne potcenjuj srce šampiona! Rečenica koja najbolje opisuje večerašnju Zvezdinu pobedu u Novom Mestu, posle zaostatka od 18 poena na kraju treće četvrtine - 71:70 (12:16, 15:19, 15:24, 29:11).

Mnogo ste propustili ako niste gledali večerašnju utakmicu u Sloveniji. Zvezda je više od 30 minuta bila potpuno izgubljena, na kraju treće deonice imala je minus 18, a kada je, posle isključenja Dejana Radonjića polovinom četvrte deonice, delovalo da je sve izgubljeno, Nikola Kalinić i Stefan Marković, uz, u Novom Mestu maestralnog, Dejana Davidoca krenula u poslednji i, ispostavilo se na kraju, trijumfalni juriš u nestvarnoj završnici, koju je izuzetno teško opisati rečima.

Na 48 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene, Gibs je pogodio trojku uz faul, inače jedini koš iz igre domaćina u četvrtoj četvrtini, i ubačenim dodatnim bacanjem doneo Krki dva poena prednosti. Potom je Kalinić bio polovično precizan s linije penala, a kada je Gibs na 13 sekundi pre kraja ubacio dva penala delovalo je da će Krka, ipak, uspeti da odbrani već upisani trijumf.

Ipak, tako nije mislio Kalinić. Posle tajm auta crveno-belih, srpski reprezentativac je ubacio trojku za izjednačenje, posle čega je trener domaćih Dalibor Damjanović napravio neverovatnu glupost i poklonio pobedu favorizovanom rivalu. Naime, Krki je ostalo nešto manje od šest sekundi za poslednji napad, Gibs je pošao uz aut liniju i kod Zvezdine klupe izašao u aut, posle čega je strateg domaćih izašao iz svog prostora i na 1.3 sekunde pre isteka vremena zaradio tehničku grešku, koju je u pobedonosni poen sa linije slobodnih bacanja pretvorio Kalinić.

Zvezda je većim delom meča bila neprepoznatljiva. Više od 30 minuta crveno-beli su igrali, možda i najlošiju utakmicu pod vođstvom Dejana Radonjića, dok su Stipčević i Lapornik gotovo bez greške kažnjavali svaki propust u defanzivi crveno-belih. Bez trija Dobrić/Vajt/Kuzmić, Zvezda je u Novom Mestu bila na ivici provalije, trojkom Stipčevića za 59:42 domaći su otišli na poslednji dvominutni odmor, da bi Kosi polovičnim učinkom s linije penala doneo domaćinu najvećih plus 18.

Na kraju, Krka je kažnjena za prokockan poslednji napad na kraju treće deonice, kao i priliku da odu na plus 20 početkom četvrte. Odmah potom usledila je trojka Kalinića, koja je bila uvod u ogromnu seriju crveno-belih 21:2, kojom su u 38. minutu napravili preokret i najavili jedan od najvećih preokreta u istoriji regionalnog takmičenja.

KRKA: Gibs 14, Stipčević 16, Špan 3, Medved -, Kosi 12, Stipaničev 5, Škedelj 2, Lapornik 12, Macura 6, Klobučar -.

CRVENA ZVEZDA: Lazarević -, Volters 8, Uskoković -, Davidovac 19 (10sk), Mitrović 4, Lazić 5, Kalinić 16, Holins 7, Simonović -, Ivanović -, Marković 10, Cirbes 2.

Rezultat 11. kola AdmiralBet ABA lige

Petak
Borac - FMP 77:80

Subota

Krka - Crvena zvezda 70:71
Partizan - Cedevita Olimpija 19.00 (TV Arena 1 Premium)
SC Derby - Igokea 21.00 (TV Arena sport 2)

Nedelja
Mega Basket - Split 12.00 (TV Arena sport 1)
Cibona - Budućnost 19.00 (TV Arena sport 3)
Zadar - Mornar 21.00 (TV Arena sport 2)

 

     
Standings provided by SofaScore LiveScore
 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike