Srpkinje kreću u novu priču, rađa se budućnost naše košarke: Nevena Jovanović spremna za start kvalifikacija za EP

12.11.2021

16:13

0

Izabranice Marine Maljković u nedelju igraju sa Hrvatskom u Zaboku

Srpkinje kreću u novu priču, rađa se budućnost naše košarke: Nevena Jovanović spremna za start kvalifikacija za EP
20210607npMaljkovicM09 - Copyright MN Press

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije će u nedelju od 18 sati protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Evrobasket 2023. godine odigrati prvi meč nakon Olimpijskih igara u Tokiju.

Prvi meč kvalifikacija odigraće u Zaboku u nedelju od 18.00, a Nevena Jovanović kaže da je optimista pred novu reprezentativnu epizodu.

- Počinje neka nova priča, s obzirom na to da većinu stola za ručkom zauzimaju mlađe generacije, što je sigurno dobro za budućnost srpske košarke. Sigurno da nije lako, svaki početak je težak na svoj način, drago mi je da su se ove devojke brzo uklopile u Marinin sistem i da znaju da ona najviše ceni trening i konstantni fokus. Kroz ovu jednu utakmicu i sedam dana koliko smo imali, da prikažemo ono što smo uspeli da naučimo - rekla je Nevena za Tanjug, pa skrenula pažnju na neka iznenađenja na startu kvalifikacija u kojima će pored Hrvatske odmeriti snage i sa Bugarskom:

TANJUG/ Sava Radovanović
 

- Ne znam koliko ljudi prate žensku košarku, ali smo već videli da jedna Francuska izgubila od Ukrajine, Bosna dobila Belgija, Slovenija koja je jaka godinama unazad je izgubila na svom terenu. Sve je moguće. Sve je to plod smene generacija u svim reprezentacijama. Stvarno moramo da budemo oprezni. Možda su na papiru oni slabiji od nas. Ali sve dok se ne izađe na teren, može da bude i drugačije. Tako da ja se nadam da smo i obazrivi, spremni i znamo šta te utakmice nose.

Neće među reprezentativkama biti Jelene Bruks i Sonje Vasić, ali ciljevi nisu promenjeni. Naše košarkašice uvek pucaju na visoko.

- Imamo osećaj kao da će Jelena i Sonja propustiti ovaj prozor i da će se pojaviti na sledećem okupljanju. Jeste čudno, tolike godine smo provele zajedno, ali one su izabrale taj put, a mi ostali koji smo tu treba da pokušamo da uradimo sve ono što smo radili prethodnih godina.

Novi kapiten Srbije biće Tina Krajišnik, a Jovanovićeva smatra da će se dobro snaći u toj ulozi.

- Mislim da će da se snađe, za sada joj ide dobro. Tina je jedna odgovorna devojka, zato joj je i pripala ta uloga. Nadam se da ćemo mi ostali svojim ponašanjem da joj pomognemo da nema mnogo posla kao kapiten.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike