Maljković: Da ne ostanem dužna, da se devojke ne osete napušteno

12.11.2021

13:33

0

Autor: 24sedam

Protiv Hrvatica u nedelju, na početku kvalifikacija

Maljković: Da ne ostanem dužna, da se devojke ne osete napušteno
MN Press

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije će u nedelju od 18 sati protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Evrobasket 2023. godine odigrati prvi meč nakon Olimpijskih igara u Tokiju

Kao i u prethodnom periodu predvodi ih selektorka Marina Maljković.

- Nakon Tokija i poslednje utakmice protiv Francuske, donela sam odluku da ovaj novembar definitivno odradim, jer sam osećala potrebu prema ovim devojkama. Ja ne volim da budem dužna i nisam navikla da budem dužna u bilo kom smislu, tako da sam jedini dug osetila prema ovim mladim devojkama, koje smo okupljalji u svakom trenutkom.

Svaki trenutak odmora, s obzirom da mi se sezona u Aziji u poslednje četiri godine završava ranije, radila sam sa mlađim igračicama. Sada u novembru želim da probam nešto sa njima i da ih okupim. Tu sam - rekla je Maljković novinarima u hali "Vizura" na Tošinom bunaru, na Novom Beogradu.

Selektorka je upitana i da li će i posle novembra voditi nacionalnu selekciju.

- Akcenat je na ovome, da vidimo šta će biti na utakmici protiv Hrvatske, zaista ja sad nisam bitna. Sada su stvarno one važne i od njih sve zavisi. Od onoga šta one budu pokazale na utakmici sa Hrvatskom. Od energije, želje, od te budućnosti koju Srbija očekuje. Onda ćemo da se dogovorimo. Moja obaveza i odgovornost, to svoje igrače u svakom trenutku učim da su to ključne reči.

Imala sam odgovornost da izađem ovde u trenutku kada je vrlo delikanta situacija i da posao odradim na najbolji mogući način, da okupim te devojke, da osete da nisu napuštene i ostavljene, da vide da neko prema njima ima isti odnos kao i prema nekima koje su mnogo veće zvezde bile u ovom trenutku. Nestrpljiva sam da vidim kako će odigrati u nedelju za Srbiju - kazala je Maljković.

Aktuelne šampionke Evrope novi ciklus počinju u podmlađnom sastavu, bez dugogodišnjih reprezentativki Jelene Bruks i Sonje Vasić, koje su se oprostile od nacionalnog dresa.

- Novi tim, ne znamo ništa, da budemo iskreni, ali one dobro rade, imaju dobru radnu energiju. Radili smo dobro tokom cele nedelje, igračice koje imaju iskustva i kapiten uvele su u fino u priču, koja je drugačija od letos. One su sada u prvom planu, za razliku od leta - naglasila je Maljković i dodala i da prvi rival Hrvatska ima slično stanje u svom timu.

- Igramo protiv ekipe koja je ima slična situaciju. Ne poredimo se ni sa kim, ali i oni imaju mnogo mladih i talentovanih igračica. Igramo utakmicu koje nije bilo dugo, ja nikada nisam vodila meč protiv Hrvatske od kad sam selektor.

Maljković je istakla da se nada dobrom rezultatu protiv Hrvatske.

- Ne treba da pokažu na terenu da li su spremne za ovako nešto i ovaj nivou. Činjenično one igraju dobro u svojim klubovima, pokazuju i napredak od letos. Sad ide ono najzanimljivije za njih, pa hajde da ih pustimo da "pričaju", ja se nadam pozitivnom u nedelju od 18 sati - zaključila je Maljković.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug