Posle regionalnog fudbala, košarke, rukometa i boksa na Arenu stiže i Regionalna liga u vaterpolu

12.11.2021

15:02

0

Autor: 24sedam

Ugovor o saradnji potpisali su generalni direktor "Arena Channels Group" Nebojša Žugić i direktor Jadranske lige, Milivoj Bebić

Posle regionalnog fudbala, košarke, rukometa i boksa na Arenu stiže i Regionalna liga u vaterpolu
arena sport tv2 - Copyright TV Arena sport

U novom formatu regionalne lige u vaterpolu učestvovaće 25 klubova, iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije, podeljenih u dva ranga takmičenja.

U Premijer ligi, odnosno višem rangu takmičenja, učestvovaće 13 klubova, po pet iz Srbije i Hrvatske i tri iz Crne Gore. To su: Radnički, Crvena zvezda, Šabac, Novi Beograd, Jug, HAVK Mladost, Jadran Split, Mornar, Solaris, Primorac, Budva i Jadran Herceg Novi.

U Regionalnoj A1 ligi učestvovaće 12 klubova, po pet iz Srbije i Hrvatske i po jedan iz Crne Gore i Slovenije: To su: Nais, Valis, Vojvodina, Zemun, Proleter, Kataro, Triglav, Primorje, Medveščak, Zadar, KVK Korčula i OVK POŠK.

Generalni direktor "Arena Channels Group" Nebojša Žugić izjavio je da mu je drago kada neko novo takmičenje dođe na Arenu i time postane deo "naše sve veće i veće porodice".

TV Arena sport
 

 

- Posebno mi je drago jer je popularnost vaterpola u ovom regionu ogromna. Vaterpolo je doneo ukupno 71 medalju sa svih svetskih takmičenja, od čega 34 zlatne. Vaterpolisti su prepoznati kao oni koji donose radost. Posle ABA lige, koja je opravdala svoje postojanje velikim interesovanjem i sjajnim utakmicama, nedavno smo pokrenuli i regionalnu ligu u boksu, čija gledanost iz kola u kolo raste. Kvalitet boksa na ovim prostorima se vraća. Vrhunac toga smo videli na nedavno završenom Svetskom prvenstvu, i prvu medalju za Srbiju posle 26 godina - rekao je Nebojša Žugić nakon potpisivanja ugovora.

TV Arena sport
 

 

- Pokretanjem regionalnih takmičenja, mnogo se dobija na popularnosti. Izuzetno sam zadovoljan zbog toga što i vaterpolo dolazi na Arenu, što će liga dobiti podršku kakvu zaslužuje. To će samo dodatno motivisati igrače da postižu još bolje rezultate, odnosno decu, da se okrenu sportu, što i jeste naš cilj i što je veoma bitno za njihovu budućnost - istakao je Žugić.

Direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić čestitao je na ugovoru.

- Strategija Telekoma i Arene jeste da se ulaže što više u domaći i regionalni sport, da se što više vidi na našim kanalima. Drago mi je zbog toga što će i ova liga biti na Areni Sport pošto Arena zna kako da na najkvalitetniji način to prikaže korisnicima - naveo je Lučić.

Milivoj Bebić ispred Jadranske lige izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora.

- Ovo je nastavak odlične saradnje. Na najbolji mogući način smo promovisali vaterpolo u našem regionu. Mislim da će tako biti i u budućnosti i da ćemo raditi na najbolji mogući način.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić zahvalio je našoj kompaniji.

- Imaćemo veoma jaku regionalnu ligu, jaču nego ikad. Nadam se da će ova saradnja da se produži i dalje i da će to biti izvrsna stvar za sport. Kao što je Nebojša rekao, najvažnija stvar je da deca počnu da dolaze na bazene i gledaju svoje idole - rekao je Jelenić.

Takmičenje će se igrati po ligaškom sistemu, svako sa svakim dva puta, a turniri će biti održati u novembru, januaru i februaru. Prvi turnir biće odigran od 24. do 27. novembra, drugi od 20. do 22. januara, a treći od 17. do 19. februara.

TV Arena sport
 

 

Beograd će organizovati prvi turnir A grupe u kojoj su Jug Adriatic osiguranje, Mladost, Budva, Šabac, Jadran i domaćin Novi Beograd.

Split će biti domaćin B grupe koju čine – Jadran Split, Solaris, Mornar BS, Primorac Kotor, Radnički Kragujevac i Crvena zvezda.

Kada je reč o A1 ligi, prvi turniri su od 18. do 21. novembra, a biće odigrani u Rijeci i Novom Sadu.

Rijeka je domaćin grupe A u kojoj su Primorje EB, Medveščak, KPK Korčula, Cattaro iz Kotora, Nais Niš i Valjevo, dok će Novi Sad ugostiti timove B grupe u kojoj su Vojvodina, POŠK, Zadar 1952, Triglav iz Kranja, Zemun i Proleter iz Zrenjanina.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike